Et historisk skræmmende folketingsflertal – Af Martin Thiemke KPnetBlogs

Nutiden i Danmark begynder at ligne noget fra 1800-tallet. På nogle måder er det faktisk værre, skriver museumsfolk fra Danmarks Forsorgsmuseum i Svendborg. Martin Thiemke kommenterer på KPnetBlogs hvordan vi i dag har et historisk skræmmende og fattigdomsskabende folketingsflertal – i begge sider af Folketingssalen.

frederikshavn-danmarks-nye-familieboliger-copyDanmarks nye familieboliger


Af Martin Thiemke

At vi har et historisk folketingsflertal peger alt på. Hvis det så bare var af det gode, så var det jo godt, sådan er det bare ikke. Postvæsnet er trukket historisk tilbage til dets start og det samme er velfærden.

Velfærden er trukket historisk tilbage til noget nær det man så med fattiggårde, mener to historiker som jeg kun kan give ret.

Antallet af hjemløse, der ikke kan få hjælp er i disse år stigende. De er henvist til hjælp på gaden fra fremmede, til at sove under åben himmel.

Jo, vi har et historisk folketingsflertal i begge sider af salen.

Fra artiklen: Det minder om noget vi har set før. Sådan lyder budskabet fra to ansatte på Danmarks Forsorgsmuseum i Svendborg, der fokuserer på socialt sårbares historie. De mener, at forholdene for samfundets svageste er ved at blive forringet i en grad, der fører tankerne tilbage til tiden med fattiggårde.

Museumsfolk slår alarm: Behandling af fattige minder om fortiden

Følg Martin Thiemke på KPnetBlogs

KPnet 30. september 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater