Europol: Pression fra EU for omafstemning

Lige siden danskerne den 3. december sagde nej til at opgive retsforbeholdet, som skulle erstattes med en såkaldt tilvalgsordning, har unionspolitikerne pønset på at få lavet en omafstemning. For når resultatet af en folkeafstemning går de herskende imod, får folket snart en mulighed for at stemme om igen.

europol-pic

Folkeafstemningen den 3. december 2015 blev udskrevet, fordi Europol pr.1. maj 2017 overgår fra at være et mellemstatsligt europæisk politisamarbejde til at være en overstatslig EU-institution med beføjelser, som i dag tilhører myndighederne i de enkelte lande. Et unionens forbundspoliti a la det amerikanske FBI.

Det hele som en del af den intensiverede opbygning af ’Europas Forenede Stater’, afslutningen på den økonomiske, politiske, juridiske og militære union, som de herkende i EU med Angela Merkel og Tyskland i spidsen har fastsat til år 2025.

Derfor koordineres der nu med ’2025-planer’ af forskellig art i medlemslandene, Danmark indbefattet.

Opbygningen af den fuldstændige union fortsætter uanset det britiske Brexit. Hverken det eller den stadig større skepsis og modstand mod unionen overalt i EU har fået overstats-byggerne til at ryste på hånden eller sætte tempoet ned. De, der ikke vil være med, skal trynes til at opgive deres forbehold.

Derfor træder den ene fremtrædende EU-skikkelse frem efter den anden med den enslydende meddelelse, at Danmark ikke kan opnå en parallel-aftale med med Europol.

– Man kan ikke være halvt gravid. Enten er man gravid, eller også er man ikke. Hvis man stemmer sig ud af Europol, så er man ude. På grundlag af den juridiske situation ser jeg intet alternativ til det, meddelte den magtfulde vicepræsident for EU, tyskeren Frans Timmermanns, forleden til TV2.

Han tilføjede:  – Jeg må sige, at de danske vælgere stemte meget klart. Og konsekvensen af afstemningen er, at Danmark ikke er med i Europol.

Trusselsspillet er i fuld gang – og taktikken er at nægte en særlig aftale om forholdet mellem kriminalitetsbekæmpelse i EU. Hvis den holdning gjaldt for alle, ville der ikke være aftaler mellem Europol og EU’s nabolande om fælles kriminalitetsbekæmpelse. Men det er der selvfølgelig. Truslerne er både beskidte og i grunden tomme. Det er politisk afpresning.

De EU-gale Radikale er straks parat til at udskrive en omafstemning. Partiet har langt mere respekt for EU-toppen end for den danske befolkning.

Partileder Morten Østergaard:
– Timeglasset løber ud, og af hensyn til Danmarks forbliven i det europæiske politisamarbejde har vi behov for at få afklaret den her sag. Derfor opfordrer jeg regeringen til at få Dansk Folkeparti til at stå ved løftet om, at vi forbliver en del af Europol efter 1. maj 2017, også selv om det måtte kræve en ny folkeafstemning.

De Radikale ved man, hvor man har: I unionens brystlomme.

Men Danmark kan sagtens leve med at stå uden for Europol. Også uden en parallel-aftale. Hvis der indgås en sådan, og det er slet ikke udelukket, må det selvfølgelig kræves, at den ikke går på kompromis med folkeafstemningen og dansk selvbestemmelse.

Skal der være en ny folkeafstemning om EU, skal det ikke være en omafstemning om Europol, men derimod som Folkebevægelsen mod EU og EU-modstanderne forlanger: En afstemning a la den britiske om medlemskab af Den europæiske Union  overhovedet.

Se også

10 grunde til hvorfor vi skal stemme nej til dansk deltagelse i et overstatsligt Europol – hvis det ender med en ny folkeafstemning
Af Lave K. Broch

Danske politikere: Ja til overstatslig Europol og F35 kampfly imod befolkningsflertal
KPnet 11. maj 2016

Det ny Europol er katten i sækken
KPnet 2. december 2015

 

KPnet 28. september 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater