Nyt TiSA-læk afslører alvorlige problemer – Af Rina Ronja Kari

tisa-nejHandelsaftalen TiSA forhandles mellem EU og 22 andre lande med USA i spidsen med det formål, at sætte et angreb ind mod den offentlige sektor som murbrækker for private kapitalinteresser. TiSA følger samme principper som aftaler som TTIP, CETA, TTP osv, men det særlige ved TiSA er, at den retter sig mod ‘serviceområdet’. Offentlige områder som uddannelse, vand, varme, el, omsorg, børnepasning osv skal gøres til forretning. I denne uge offentliggjorde Greenpeace et nyt læk fra de hemmeligholdte forhandlinger.

Rina Ronja Kari, Folkebevægelsen mod EU skriver på den baggrund på Modkraft:

I denne uge offentliggjorde Greenpeace et nyt læk med dokumenter fra forhandlingerne om TiSA (Trade in Services Agreement). Det er alvorligt for vores velfærd, miljø og demokrati.

TiSA er en handelsaftale, som EU og 22 andre lande er i gang med at forhandle på plads. Aftalen drejer sig kort fortalt om international handel af bl.a. ydelser inden for serviceområdet, og den omhandler således et meget bredt område, som stort set ikke er afgrænset. Der hersker ingen tvivl om, at aftalen vil få store konsekvenser for mange brancher.

Overordnet er formålet at øge handel og at øge liberalisering af tjenesteydelser. Det bliver særligt underbygget med tre elementer; fastlåsning af nuværende situation, ingen fortrydelse og begrænsninger på ny lovgivning.

Fastlåsning og ingen fortrydelse

Når det kommer til liberalisering af tjenesteydelser, så gælder for det første, at alt hvad der er liberaliseret, når aftalen vedtages, også fremover skal være liberaliseret.

Læs videre på Modkraft

Se også

KPnets tema om TTIP, CETA og TISA
Alt skal privatiseres og under de multinationales kontrol

 

 

KPnet 23. september 2016

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater