Væk med 2025-plan og Finanslov 2017! Væk med Løkke og hans regering!

loekke_ud_odense_apk

Lars Løkkes upopulære mindretalsregering er opsat på at slagte de sidste rester af den danske velfærdsmodel. På trods af et flertal af danskerne er imod det.

– Et flertal er imod højere pensionsalder, lavere pensioner og øget selvfinansiering og ringere service og ældrepleje. Et flertal er imod flere kommunale budgetnedskæringer på skoler og daginstitutioner, mod fyringer af flere pædagoger og mere plejepersonale. Et flertal er imod at overbelastede sygeplejersker og sygehjælpere skal løbe hurtigere endnu, fordi der skæres ned.

– Et flertal er imod mod beskæring af ydelser til handicappede og mod brutale nedskæringer af overførselsindkomster som dagpenge, integrationsydelse og kontanthjælp. Imod at titusinder, og tusindvis af børn, kastes ud i fattigdom. Imod de groteske arbejdsprøvninger af syge mennesker, af umulige krav som 225-timers reglen, af klapjagten på arbejdsløse og kontanthjælpsmodtagere. Imod at Danmark bliver et samfund, hvor folk sulter og smides på gaden som hjemløse.

– Et flertal er imod et uddannelsessystem, hvor der ikke er lige adgang for alle. Imod forringelser af undervisning, imod mangel på praktikpladser. Imod social skævvridning og omlægning af SU’en i retning af lån.

– Et flertal er imod at barbere den offentlige sektor ned til en skygge af sig selv – og kun opprioritere udgifter til krig, politi, overvågning og efterretningstjenester. Et flertal er imod dansk deltagelse i USA’s og NATOs krige.

– Et overvældende flertal af danskerne er imod topskattelettelser til den rige i toppen – finansieret af de fattigste og den brede befolkning. De vil i stedet have stoppet de rigeste og de multinationales skattesvindel, skattesnyd og skattely for milliarder.

Men Løkke-regeringen fremturer med en otte-års plan, der vil gøre det socialt skæve Danmark endnu skævere. 2025-planen forvandler et samfund, der brystede sig af at være en velfærdsstat og en model for andre, til et samfund af sult og ekstrem fattigdom. Et militariseret overvågningssamfund, en permanent krigsførende politistat.

Vi skal have sulten tilbage, har Løkke udtalt. Det er sundt, mener han. Hver eneste finanslov i de næste otte år vil være et nyt skridt mod mareridtet 2025. Den nye udviklingsmodel er ikke andet end EU’s nyliberale model omsat til dansk.

Løkkes 2025-plan er en plan for at opfylde EU’s konvergenskrav og for at gøre Danmark klar til at indtræde i den nye fase af Den europæiske Unjon. Den skal være klar fra 2025: ’Europas Forende Stater’.

Det store flertal er skrot imod. Det er nu, vi må stå sammen for at stoppe den. Ikke bare for at rette op på nogle af tiltagene. For at få dem helt væk! Der er ikke brug for flere nedskæringer, mere EU og flere krige. Men for en anden vej, der starter med at rulle de nyliberale EU-reformer tilbage.

Gør protesten synlig! Et flertal af danskerne vil en anden vej!
Stop arbejdsgivernes sulteregering! Den skal væk!

 

ARBEJDERPARTIET KOMMUNISTERNE APK

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater