Nej tak til nye kampfly: Løkke vil øge militærbudgettet med op til 15 mia. om året

Kampagnen mod køb af nye kampfly fortsætter – flyene er endnu ikke købt, hverken bestilt eller betalt.  Det danske militærbudget vil nu stige. Det lovede Lars Løkke den amerikanske præsident Obama på NATO-topmødet.

Af Nej tak til nye kampfly

aarhus_1

Nu er det officielt. At kampfly ‘kan købes indenfor de eksisterende budgetter’ betyder, at det samlede militærbudget skal stige! Dette gav Lars Løkke håndslag på under NATO-topmødet i Warszawa den 8 – 9. juli.

Vi har gang på gang hørt argumentet: At købet af nye kampfly på ingen måde vil berøre velfærden, for alle pengene skaffes jo indenfor det eksisterende forsvarsbudget. Der bliver sagtens råd til det hele, nyanskaffelser til alle værn og ingen nedskæringer på andre områder af samfundet.

Kampflymodstanderne har hele vejen igennem slået fast, at 30 milliarder:

1) Under alle omstændigheder er penge, man kan vælge at bruge på velfærd frem for krigsmekanik uanset hvilken kasse de ligger i. Vi har ikke har brug for nye kampfly. De vil ikke sikre freden, tværtimod

2) At kampflykøbet ville sprænge budgettet, og efter al logik og sandsynlighed betyde forhøjelse af budgettet i det nye forsvarsforlig.

Luskeriet står nu afsløret.

Lars Løkke vil selvfølgelig have sin egen forklaring, der har ligget klar i skuffen hele tiden: Det er udelukkende Ruslands skyld, at vi nu ‘bliver nødt til’ at følge NATO’s krav om flere penge i krigskassen.

På NATO-topmødet fik de danske politikere stor ros. Særligt fra dem selv, men også de øvrige NATO- repræsentanter gav anerkendelse til danske politikeres aldrig svigtende vilje til at sende tropper og fly til enhver ny krig eller oprustningsinitiativ.

Beslutningen om at tage det næste skrift frem mod købet af nye kampfly og valget af de amerikanske F35 kampfly – de mest angrebstunede fly i udbuddet – fik klap på skulderen på mødet. Danmark er en vigtig brik i hele NATO’s oprustningspolitik, med vores fysiske placering ved indsejlingen til Østersøen og med Grønland, der fungerer som militær NATO-base, og giver Danmark mulighed for en særlig rolle i hele den militarisering af Arktis som er på vej.

F35 kampflyene skal patruljere over Estland, Letland, Litauen og Østersøen og atombærende F35 fly kan blive de kommende deltagere i en konfrontation mellem NATO og Rusland. Danmark ligger midt i den krigsskueplads som NATO med lynets hast bygger op til. Kampflyene skal også stadig sættes ind i de krige Danmark i fremtiden måtte tilslutte sig – i Mellemøsten eller andre steder. I princippet er det NATO’s strategi at udstrække alliancens ambitioner om magt og indblanding til hele verden.

Militærbudgettet vil nu stige, lovede Lars Løkke den amerikanske præsident Obama. Der sendes umiddelbart 200 danske soldater til de nye permanent udstationerede bataljoner, der skal dække Ruslands grænse fra Estland til Polen, NATO-missionen i Afghanistan forlænges, og i Irak og Syrien fortsætter bombardementerne med danske F16 fly som deltagere.

Står det til et flertal af vores politikere skal det fortsætte på denne måde. Uanset at denne kurs kun fører til nye ødelæggelser og mere terror kommer andre strategier ikke på tale. NATO’s politik lægger op til at det militære og økonomiske pres på Rusland skal gøres større og større. Giver Rusland ikke efter, kan det føre til krig og Europa kan blive krigsskueplads.

NATO’s mål er, at alle lande inden 2024 afsætter 2 % af deres BNP til militæret. I Danmark bruges i øjeblikket ca 21 milliarder årligt på militær, der udgør 1,17 % af BNP. I nutidskroner vil det betyde, at der i stedet skal bruges ca 36 milliarder, dvs en forøgelse på omkring 15 milliarder pr år.

De nye kampfly er en vigtig og central del af de kommende krigsforberedelser, som vi stadig må sige Nej til så højt vi overhovedet kan.

Kampagnen mod køb af nye kampfly fortsætter – flyene er endnu ikke købt, hverken bestilt eller betalt. Vi må gøre det helt klart for politikerne, at de ikke har opbakning bag deres politik for optrapning af konflikter, militær opbygning og dansk krigsdeltagelse. Den sker på bekostning af velfærden og er en alvorlig trussel mod freden – langt større end den vi ser fra Rusland.

Skriv under mod køb af kampfly på nettet

Eller print et skema ud fra hjemmesiden

Oríginalartikel her

KPnet 19. juli 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater