Kampflykøb: Modstandere starter Kræv et svar-kampagne

Protesterne mod Danmarkshistoriens største våbenhandel med købet af mindst 27 avancerede, men ikke slutudviklede F35 Joint Strike Fighter bliver stadig kraftigere, og krigspolitikerne skændes nu både om antallet af fly og om finansieringen. Modstanden holder ikke sommerferie, men fortsætter underskriftsindsamling mod flykøbet og starter en ugelang Kræv et svar-kampagne.

Nej tak til nye kampfly

Kampflymodstanderne fortsætter indsamlingen af underskrifter i protest mod det kostbare og farlige flykøb.  Samtidig lægger det nystartede initiativ Kolding for Fred op til en ugelang kampagne fra 9.-16. juni, hvor det opfordrer kampflymodstandere til at forlange et personligt svar fra politikerne om hvorfor de mener, Danmark skal købe nye kampfly.

På deres facebookside ’Kræv et svar-kampagne’ skriver de:

Trods stor utilfredshed blandt den danske befolkning, ønsker politikerne stadig at købe kampfly. Kolding for fred mener ikke, at det er sådan et velfungerende demokrati burde være, vi mener, at vi fortjener et oprigtigt, personligt svar fra politikerne.

Derfor skyder vi vores kampagne i gang, hvor det nu bliver nemmere end nogensinde at sende politikerne et åbent brev, enten på mail, facebook eller hvor man ellers finder det nemmest.

Her er der et eksempel på en tekst, som du nemt kan kopiere ind i en besked til din politiker, og sende af sted. Du er også mere end velkommen til at sende dem en personlig mail.

“Kære folketingsmedlem Det er et stort ansvar, du står med lige nu! Spørgsmålet er, om Danmark skal anskaffe nye kampfly eller ej.

Hvis du spørger os, er svaret entydigt: NEJ. Kampfly er angrebsvåben. Hvad skal Danmark med dem? Skal vi erobre nye landområder? Skal vi angribe ”fjenden”, sådan som vi har gjort i Irak og Afghanistan med katastrofale resultater til følge. Drop det.

Tryk avler modtryk. Har vi brug for det? Og billige er de fly jo heller ikke. I en tid hvor almindelige danskere er økonomisk pressede, finder vi det absurd at smide op imod 30 mia kr. ud til ingen verdens nytte.

Så kære politiker, hvorfor syntes du, at vi skal have kampfly?”

Opfordringen er hermed givet videre

Se mere hos ’Kræv et svar-kampagne’

Hør også Debatudsendelse om kampfly-købet på P1 (8. juni 2016)
I udsendelsen deltager Gerd Berlev fra Nej tak til nye kampfly

Skriv under på protesten mod flykøbet her

Se også
ANALYSE: Et tvivlsomt beslutningsgrundlag for Danmarks største våbenkøb
Ingeniøren 7. juni 2016

Følg med hos

Nej tak til nye kampfly

KPnet 9. juni 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater