Støt de terrorsigtede kurdere

Anders Fogh Rasmussen fulgte i 2009 Tyrkiets krav og lovede at lukke den kurdiske TV station ROJ TV, som betaling for Tyrkiets accept af hans post som generalsekretær i NATO. Thorning regeringen førte beslutningen ud i livet i 2013. Begrundelsen lød  “at stationen opildner til terror”, fordi de havde bragt nyheder om Kurdistans Arbejderparti (PKK). Nu fortsætter anklagen for terrorvirksomhed mod 10 herboende kurdere i Landsretten efter de blev pure frikendt i Københavns Byret i 2014.

kurdisk protest

ROJ TV sendte fra Danmark og var 40 millioner kurders stemme og dækkede nyheder, informationer, musik, sundhed og kulturprogrammer.

Som en udløber af sagen blev de 10 kurdere anklaget for at have støttet en TV station, der sendte fuldt lovligt fra Danmark. Nu fremturer det danske retssystem og forsøger igen at få mændene dømt. Sagen føres nu til Landsretten. Retssystemet stiller sig på den terroristiske tyrkiske regerings side og fordømmer den demokratiske ret til politiske ytringer og samfundskritik.

Mød op i Landsretten og stør de terroranklagede kurdere, der stilles for retten.

Det sker alle dage i tidsrummet 09:00-15:00 i Østre Landsret, 1. Afdeling på Bredgade: man. 25. april – ons. 27. april – ons. 11. maj – tors. 12. maj – ons. 18. maj – tors. 19. maj.

Læs mere her

Tyrkiets retssag i Landsretten afsluttes i maj
Af Annette Mørk Nudem.dk

Læs også

Foghs arvtagere: Thorning-regeringen vil lukke Roj-TV
Kpnet 20. januar 2012

KPnet 25. april 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne