Holland: Klart Nej med stemmeprocent over 30

Opdateret: Den hollandske Nej-side vandt en overbevisende sejr ved folkeafstemningen om EU’s associeringsaftale med Ukraine. Mere end 6 ud af 10 sagde Nej. EU står med en ny krise – og de hollandske EU-modstandere kræver  nu en folkeafstemning om medlemskab.

anti-eu

En exitpoll baseret på meningsmålingsinstituttet Ipsos fortalte tidligt på aftenen, at der tegnede sig et klart Nej til EU’s Ukraineaftale ved folkeafstemningen. Ifølge målingen ville 64 procent mod aftalen, mens 36 procent var for.

Den holdt hjem. Da 99 pct. af stemmerne var talt, havde 61 pct, stemt nej, og 38 pct. ja. Det var en overbevisende sejr for Nej-siden.

Valgdeltagelsen blev lidt over 32 procent, mere end de fordrede 30 procent for at afstemningen skulle være juridisk gyldig.

Den hollandske regering har erklæret at den vil respektere Nej’et – og dermed trækker sit tilsagn til EU’s Ukraine-aftale tilbage. Den falder dermed, selvom den allerede er trådt i kraft pr. 1. januar.

Den ny krise for EU er til at tage og føle på, selvom de EU-glade medier i unionen nedtoner Nej’et til næsten usynlighed. Men modstanden mod den fejlslagne union et umiskendelig.

Det hollandske  Nej er samtidig et forspil til folkeafstemningen om britisk medlemskab den 23. juni og en stor opmuntring for EU-modstander siden.

De hollandske EU-modstandere vil nu kræve en afstemning også om det hollandske medlemskab.


Se også

Hollænderne stemmer om EU’s Ukraine-aftale: Et Nej måske på vej
KPnet 4. april 2016

 

 

KPnet 6. april 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater