‘Vanvittig’ karaktermur: Vrede over regeringens gymnasie- og HF-reform

Gymnasier_for_alle_DGS2016Ellen Trane Nørby  blokerer adgangen til gymnasierne, eleverne blokerer ministeriet, konstaterer gymnasieelevernes forkvinde Veronika Schultz

Gymnasielærere og elever protester kraftigt imod blå bloks gymnasiereform, der vil udelukke elever med under 4 fra at begynde. Regeringen vil også kræve et gennemsnit på 4 for at blive optaget på HF.HF skal heller ikke mere give adgang til lange videregående uddannelser.

Gymnasielærerernes formand Annette Nordstrøm Hansen konstaterer at det vil øge uligheden i samfundet ved at gå ud over unge fra arbejderklassen og indvandrer-flygtninge ungdommen. Hun frygter, at man er på vej tilbage til det elitære gymnasium for fine folks børn.

En karaktermur på 4 vil udelukke 28 pct. fra gymnasiet. De vil nu ikke kunne uddanne sig på HF. Annette Nordstrøm Hansen kalder i Politiken et adgangskrav på 4 til HF for ’virkelig ødelæggende’.

Ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd vil 23 procent af de unge, der får en hf-eksamen, falde for et karakterkrav på 4. For unge på stx, det almene gymnasium, er tallet 4,4 procent.

Regeringens politik er et opgør med den tidligere politik om ’uddannelse til alle’. Indtil nu har det været en målsætning, at 95 pct. af alle unge får en uddannelse efter folkeskolen. I praksis har tallet på unge under 25, der ikke får en uddannelse, vær 14 pct. (2014). Det tal ventes nu at stige til mellem en fjerdedel og en femtedel af alle unge.

Danske gymnasieelevers forkvinde Veronika Schultz på twitter:

”Vanvittigt at bygge #karaktermur om HF og lukke adgang til LVU. Alt for tidligt at sku vælge ml LVU/MVU/KVU #uddpol

Forkortelserne står for henholdsvis lange, mellemlange og korte videregående uddannelser.

De uddannelsessøgendes organisationer fordømmer enstemmigt de omfattende reformplaner, der kommer efter de ødelæggende folkeskole- og erhvervsskolereformer – og som alle sigter på at uddanne unge til EUs og konkurrencestatens ‘soldater’ og lydige arbejdskraft.

Det vil udløse aktioner og kraftige protester i den kommende tid.
Se

Politiet fjerner blokade af Undervisningsministeriet
Modkraft 4. april 2016

Se også

Protestdag: Stop ødelæggelse af uddannelserne – Stop kontanthjælpsloftet – Skrot omprioriteringsbidraget
KPnet 9. marts 2016

40.000 unge siger NEJ til milliardnedskæringerne: ”Kornfede uddannelser er en løgn”
KPnet 29. oktober 2015

 

 

KPnet 5. april 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater