Uddrag: En verdenskrig er i gang: Bryd tavsheden! Af John Pilger

I de seneste 18 måneder er der foregået den største militære opbygning siden den 2. verdenskrig – anført af USA – langs Rusland vestgrænse. Ikke siden Hitler invaderede Sovjetunionen har udenlandske tropper udgjort en så demonstrativ trussel mod Rusland.

johnpilger

”Hvor mange mennesker er klar over, at der er en verdenskrig i gang? Lige nu er det en propagandakrig, en krig på løgne og vildledning, men det kan ændre sig på et øjeblik, med den første forfejlede ordre, med det første missil.

I 2009 stod præsident Obama foran en beundrende tilhørerskare i centrum af Prag, i Europas hjerte. Han forpligtede sig der til at ’befri verden for atomvåben’.

Folk jublede og nogle græd. Platheder flød i stride strømme fra medierne. Obama blev efterfølgende tildelt Nobels fredspris.

Det var alt sammen falsk. Han løj.

Obama-administration har bygget flere atomvåben, flere atomsprænghoveder, flere atomfremføringssystemer, flere atomvåbenfabrikker. Alene udgifterne til atomsprænghoveder er vokset mere under Obama end under nogen anden amerikansk præsident.

Over 30 år har udgifterne været mere end 7 billioner (!) danske kroner. En miniatombombe er på tegnebrættet. Den er kendt som B61 Model 12. Der har aldrig været noget tilsvarende. General James Cartwright, tidligere næstkommanderende i den amerikanske militære overkommando, har sagt: “Jo mindre dette våben, desto mere tænkeligt (bliver brugen af det).”

I de seneste 18 måneder er der foregået den største militære opbygning siden den 2. verdenskrig – anført af USA – langs Rusland vestgrænse. Ikke siden Hitler invaderede Sovjetunionen har udenlandske tropper udgjort en så demonstrativ trussel mod Rusland.”

Sådan sagde den verdenskendte australske filmmand, forfatter og journalist John Pilger i en tale på universitetet i Sydney under overskriften ’A world war has begun’.

De baltiske lande og dermed Østersøen og Norden spiller en særlig rolle.

Talen kan læses her i en redigeret trykt version (engelsk)

A world war has begun. Break the silence – John Pilger
RT 22. marts 2016

 

Se også

Der rustes til verdensomspændende krig og Danmark er med
KPnet 17. februar 2016

Ny kold krig: USA optrapper massivt i Europa
KPnet 3. februar 2016

Danmark og oprustningen af Norden
Af Klaus Riis, Stop Terrorkrigen, 4. oktober 2015

KPnet 23. marts 2016

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater