Demonstrationer 19. marts: Solidaritet mod racisme – flygtninge er velkomne!

antiracisme 19 marts
FN’s internationale dag mod racisme holdes i år i solidaritet med verdens flygtninge. I København og Odense kaldes der til demonstration under parolerne Flygtninge er velkomne og Solidaritet mod racisme d. 19. marts. I Aarhus holdes FNs antiracismedag d. 21. marts.

Racisme bliver brugt til at sætte kunstige skel mellem mennesker og til at undertrykke hele befolkningsgrupper – for at skabe syndebukke og spille befolkningsgrupper ud mod hinanden. At sige nej til racisme er et fælles anliggende for os alle.

Arrangørerne i Odense skriver bl.a.:

Flygtninge er velkomne og de skal sikres et ligeværdigt liv
Vi har plads – vi har råd – vi har et ansvar…

Vær med til at gøre 19. Marts 2016 til en dag, hvor vi i fællesskab viser solidaritet og medfølelse med flygtningene og protest og modstand mod flertallet på Christiansborg og i Bruxelles.

Og fra København lyder det bl.a.:

EU/Fort Europa bygger grænseværn. Og tilbyder sultelønninger, elendige boligforhold, intet arbejde, kontrol og vilkårlige retsforhold for flygtninge. Det bliver til nye standarder for egne borgere…

Modstanden mod racisme og fremmedfjendskhed er en del af den fælles kamp mod regeringernes nedskærings politik. Sammen skal vi kræve politiske forandringer, kræve menneskeret for alle, sige velkommen til flygtninge, forlange asylstramninger rullet tilbage. Kræve lige vilkår for lige arbejde og støtte til alle, der har behov.

Læs mere om program og talere:

Demonstration København

Sankt Hans Torv kl. 14 – 17

Arrangører er: 

Nazim Hikmet kulturforening, BJMF, LFS, PLS, SOS mod racisme, Tid til fred, Socialpædagogerne Storkøbenhavn, Racismefri by, Venstreradikal Organisering, Rapolitics og Fey-Kurd
Se mere på facebook

Demonstration Odense

Banegårdspladsen kl. 12

Arrangører er:

Racismefri By – Odense for Mangfoldighed.
Indtil videre støttet af: LO-Fyn, Link Kerteminde, Café Venligbo Odense, Bedsteforældre for Asyl, Den Tyrkiske Kulturforening i Odense, Internationale Socialister, From Street to School, Socialistisk Folkeparti, Radikale, Alternativet, Bosnisk Radiogruppe i Odense og Bosniakkisk Torturofferforening i Odense, Enhedslisten, Muslimsk Studenter Union, Arbejderpartiet Kommunisterne, Dansk Folkehjælp Odense, Bosnisk Dansegruppe og Mangfoldighedsrådet i Odense.

Se mere på facebook

Arrangement i Aarhus

Integrationsrådet i Aarhus Kommune og LO Århus tager for 6. år i træk initiativ til markering af FN’s internationale antiracismedag den 21. marts.

Program for dagen:

Kl. 15 – 17. Boder. Multikulturel musikoptræden med multikulturelt band og indlagte taler fra en overdækket scene på Skt. Knuds Torv/Ryesgade.

I løbet af dagen vil repræsentanter for forskellige etniske minoriteter være på gågaden med vores løbeseddel og drøfte antiracismedagen og temaet med den aarhusianske befolkning.

Årets tema: Flygtninge, Velkommen!

KPnet 15. marts 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne