Movia kører rundt med nazireklamer

Af Kommunistisk Politik

nej_tak_til_bsp

Movia pillede denne kampagne mod bosættervarer ned fra busserne –
Nu kører de rundt med nazipropaganda

Hvis du stiger op i en af Movias busser i København, kan du ufrivilligt komme til at køre rundt i en rullende nazireklame, opslået på bagsmækken af det såkaldte ‘Danskernes Parti’.

Det er en ret ny nazisekt, tilsyneladende velbeslået, og med god mediedækning og internationale forbindelser til voldsdyrkende typer i tilsvarende sekter. Især i EU-lande.

‘Partiet’  er nøjagtig lige så dansk nationalt som i sin tid DNSAP, det danske naziparti under besættelsen, der blev forbudt ved befrielsen for at tjene den tyske herremagt.

Busselskabet kører ud med sektens hovedbudskab: Danmark for danskerne. Her formuleret som ‘Dine børn fortjener et dansk Danmark’.

Det er simpel nazikode for etniske udrensninger, tvangsfordrivelse af udlændinge, flygtninge og immigranter, som nazisterne ikke kan lide. Baseret på den racisme, som den nuværende sektleder blev oplært i som medlem af DNSAPs ‘arvtager’ DNSB.

Nazireklamerne  har rejst en storm af protester mod Movia. Selskabet fviser at fjerne propagandaen.

Det er ret påfaldende. For mindre end et år siden fjernede Movias nogle helt andre budskaber fra deres busser.

Dengang gav selskabet og dets politisk indsatte bestyrelse nemlig Dansk-Palæstinensisk Forening besked om, at busserne ikke kunne køre rundt med en advarsel mod at krænke international ret. Det var en opfordring til ikke at købe produkter fra israelsk besatte palæstinensiske områder eller til at investere i disse.

Det var helt legalt, helt i overensstemmelse med FN. Men her betød ytringsfriheden ikke noget for Movia. Annoncerne blev pillet ned.

Movia forsvarede  sig med, at nogle kunder havde opfatter annoncerne som  ‘nazistiske’. Nu kører Movia rundt med den rene nazistiske vare – uden at se noget problem i det.

Se
Movia i modvind: – Reklamen opfordrer til etnisk udrensning
Ekstrabladet 7. marts 2016

Se også

Movia: Folk kalder busreklamer for nazistiske
Politiken 30. april 2015

Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening: Til bestyrelsen i busselskabet Movia
KPnet 1. maj 2015

Movia lyver om klager: Dansk Palæstinensisk Venskabsforening går til ombudsmanden
KPnet 23. maj 2015

 

KPnet 7. marts 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater