Pli Toufan: Interview om situationen i Syrien (del 1)

 
Irans Arbejderparti PLI (Toufan)s engelsksprogede facebookside har interviewet kammerat Jaafar PakNia, der er ansvarlig for partiets internationale forbindelser om situationen i Syrien.

Interviewet vil blive offentliggjort i flere dele.

ikke mere krig i syrien copy

Introduktion

Irans Arbejderparti – PLI (Toufan) – var en vigtig kraft i folkeopstanden i Iran, der i februar 1979 væltede og fordrev det brutale USA-støttede enevældige shah-regime, der havde bremset det iranske folks kamp for demokrati og ranet landets olierigdomme.

Da det lykkedes de religiøse kræfter at kapre revolution og oprette den islamiske republik Iran (Præstestyret) blev PLI (Toufan) forbudt. Mange medlemmer måtte drage i eksil, mange er blevet fængslet.

PLI (Toufan) har fortsat sin kamp for revolutionen og demokratiet og mod præstestyret under illegalitetetens vanskelige betingelser.

Partiet  har afvist at indgå i den USA-styrede opposition, som igen vil gøre Iran til et lydland. Det opfordrede til aktivboykot af det netop afholdte parlamentsvalg, der sigtede på at bevare det miskreditterede præsteregime.

Se
The Party of Labour of Iran (Toufan) Boycotts the Farce Elections in Iran

Internationalt er PLI (Toufan) medlem af CIPOML – Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer – som også Arbejderpartiet Kommunisterne APK er medlem af.

KPnet.dk

Del 1:

SP: Kammerat Jaafar, tak for den tid du har sat af til dette interview. Som du er bekendt med, er magtbalancen skiftet i Syrien som en følge af Ruslands bombardementer og ødelæggelsen af Daesh’s (ISIS) og andre terrorgruppers baser. Bashar Assads styre er gået i offensiven, og dets styrker har vundet betragteligt frem.

Den tyrkiske regering under Erdogan har øvet vold mod internationale normer og love og har rasende bombet kurdernes baser i Kobane og har erklæret, at de er imod enhver autonomi for de syriske kurdere. Hvordan vurderer du den nyeste udvikling i Syrien?

SV: Erdogans regering – der fører en eventyrpolitik fortabt i en drøm om ‘Det store Ottomanske riges genfødsel’, og som på skamløs vis øver indflydelse på de øvrige lande i regionen – har mødt et beskæmmende nederlag.

Det er tydeligvis et tegn på den politiske kortsynethed hos den nuværende ledelse i Tyrkiet. Ved at sende de syriske flygtninge til Europa ønskede Erdogan at presse de europæiske regeringer til at bakke op om hans politik, der går ud på, at vælte Assads lovligt valgte og legitime regering og at foregive at kun gennem NATO’s indblanding i Syrien og dets støtte til terrororganisationer og i sidste ende gennem at vælte Syriens regering, er det muligt at stoppe tilstrømningen af flygtninge til Europa.

Denne inhumane konspiration fra Erdogans side har udviklet sig til en politik for ophidselse, krig og ødelæggelse i regionen. Denne politik var henvendt til regeringerne i Europa, og det endte med at Tyrkiets kortsigtede politik løb ind i en mur. Erdogan forlangte 3 milliarder euro i afpresningspenge fra de europæiske lande for at stoppe tilstrømningen af flygtninge til Europa.

Den syriske hærs fremgang mod Daesh pga de russiske bombardementer øges dag for dag.
Disse fremskridt har opmuntret befolkningen i de Daesh-kontrollerede områder til at slås og deltage i kampen mod terrororganisationerne.

ISIS har valgt ‘flugten’ frem for ‘himlen’. Disse terrorister er vendt tilbage til deres lande i stort antal.

De imperialist-trænede Daesh og jihadisterne har flyttet deres terrorkampagner til deres hjemlande. Skønt Frankrig har været offer for terroroperationer er det kke holdt op med at blande sig i mellemøstlige landes forhold. De vestlige imperialistlande der støttede Daesh og andre terrorgrupper i at dræbe 300.000 syrere vil ikke kunne undgå terrorhandlinger. Tyrkiet selv vil også blive et offer for Daesh’s terrorkampagne i den nærmeste fremtid.

Erdogans regering, der fortsætter dens kriminelle fascistiske undertrykkelse og bombardementer af PKK og det kurdiske folk er yderst bekymret over den syriske regerings nylige sejre over terrorgrupperne og beder Saudi-Arabien og Qatar om i fællesskab at sende deres hære til Syrien for at ‘kæmpe mod’ Daesh. Hvilken vits! Hvilken løgn!

Disse lande har støttet, trænet, udrustet og financieret ISIS i de sidste 5 år. Selv Barak Obama og NATO- og EU-repræsentanter er tøvende overfor det nyttige i Erdogans eventyrpolitk.

Tyrkiets hær vil udelukkende bevæge sig ind i Syrien med det formål at ødelægge de demokratiske fremskridt i det kurdiske Kobane og for at kæmpe mod den syriske hær. Dette vil tydeligvis være en krænkelse af Syriens suverænitet og territoriale integritet.

Oversat fra Pli Toufans engelsksprogede facebook

Læs del 2 af interviewet her

Læs 3. del af interviewet her

KPnet 1. marts 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater