Maryam Al-Khawaja: Forrådt af den danske regering

-Som menneskeretsforkæmper fra Golfen og som dansker føler jeg mig forrådt af en regering, der er villig til at sende en delegation bestående af medlemmer af den danske kongefamilie og ministre ud for at sikre økonomiske aftaler med kleptokratiske regimer, skriver Maryam Al-Khawaja.

maryam al-khawaja
Det igangværende statsbesøg til Saudiarabien og senere Qatar kan næsten ikke være mere absurd. Besøget går midt i en højspændt situation til nogle af de lande i Mellemøsten som i allerhøjeste grad er med til at sætte regionen i brand.

Besøget går først til Saudi-Arabien og derefter Qatar som er blandt de mest åbenlyse støtter til islamisk terrorisme i form af ISIS og samtidig tætte allierede til USA. Besøget blev aftalt under den tidligere regering og gennemføres med fuld udtræk med deltagere fra Dansk Erhverv, Dansk Industri, Håndværksrådet samt Landbrug & Fødevarer og det danske kongehus.

Besøget starter hos halshuggerregimet Saudi-Arabien, der også står bag massakrer i Irak, Syrien og sønderbombningen af civilbefolkning Yemen. Det Saudi-Arabien der tidligere invaderede Bahrain og slog de folkelige protester mod det kongelige despoti ned ved hjælp af kampvogne, der blev sat ind mod civilbefolkningen. Det Bahrain hvor den danske statsborger og menneskerettighedsaktivist Abdulhadi Al-Khawaja fortsat sidder fængslet som en direkte konsekvens af Saudi-Arabiens krigsforbrydelser mod Bahrains civilbefolkning – uden den store opmærksomhed fra den danske regering eller medierne.

I et indlæg i Politiken udtaler hans datter, den danske statsborger og menneskerettigheds aktivist Mariam Al-Khawaja, at besøgene i Saudi-Arabien og Qatar er et forræderi overfor menneskerettighederne og det der burde være danske værdier: “Jeg føler mig forrådt af den danske regering”.

Læs Maryam Al-Khawajas indlæg

Jeg føler mig forrådt af den danske regering
 Politiken 27. februar 2016

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater