Kurdernes rolle i kampen for fred

Fey-Kurd_2

NATO-landet Tyrkiet er i åben krig med den kurdiske befolkning i og udenfor Tyrkiet og under Erdogans ledelse begås der krigsforbrydelser hver dag, mens Tykiets allierede tier – heriblandt Danmark. 600 civile anslås at være dræbt siden sommeren 2015. For Tyrkiet har kampen mod IS (Daesh) været et påskud for at operere i Syrien og rette skytset mod kurderne, der har befriet Kobane og den kurdiske provins Rojava og kæmper mod terrorgruppen IS.

Sammen med Saudi Arabien truer Erdogan nu med at invadere Syrien og dermed intensivere krigen mod kurderne og mod det syriske styre.

Det aktuelle påskud for at øge aggressionen er det terrorangreb, der for nylig dræbte 28 mennesker i Tyrkiet. På trods af at PYD og dets militære fløj YPG afviser at stå bag attentatet fastholder Erdogan, at lægge skylden på de syrisk-kurdiske modstandsgrupper.

Kurdiske grupper i Danmark er aktive i at sprede oplysninger om de uhyrlige krigsforbrydelser, der bliver begået fra Tyrkiets side og for at opbygge solidaritet med kurdernes kamp for deres land og for fred.

Se på facebook

På demonstrationen i København d. 13. februar , der var en del af to dages ‘Optog for Öcalan’ arrangeret af Fey-Kurd Danmark kunne man bl.a. høre taler fra Annette Mørk og Gerd Berlev (Tid Til Fred).

Klik på billederne og se talerne på video optaget af Tid til Fred

annette moerkAnnette Mørk

Gerd Berlev_feykurdGerd Berlev

ocelan optog_2‘Frigiv Öcalan’ – Feykurds tale

Læs også

Dræbende magtspil om Syrien
KPnet 14. februar 2016

Optog for Öcalan: For en fred der sikrer kurdernes legitime interesser
KPnet 14. februar 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne