WikiLeaks udlover dusør for Europas mest eftersøgte sandhed: TTIP’s forhandlingspapirer

wikileaks_TTIPWikiLeaks har lækket forhandlingspapirerne for både TTP og TISA, men detaljerne om TTIP mangler. Alle aftaler forhandles i dybeste hemmelighed, for viden om deres indhold avler modstand, udtaler Julian Assange, der på vegne af Wiki-Leaks har udlovet en dusør på 100.000 Euro for oplysningerne.
Se video (eng)

De store linjer er kendt, men detaljerne mangler om det ene ‘T’ i det store amerikanske projekt for økonomisk verdensherredømme der udgøres af de tre store T’er: TTP, TISA og TTIP. Sikkerhedsforanstaltningerne er kolossale. F.eks. har parlamentarikere kun tilladelse til at se papirerne i korte perioder i de særlige læserum uden muligheder for at tage kopier eller notater.

TTIP i modvind: EU skruer op for hemmeligholdelsen

WikiLeaks har netop udgivet en ny video, hvor de bl.a. lancerer deres dusør og kampagne for at få adgang til det konkrete og detaljerede indhold af TTIP. Her beskriver de tre T’er som et led i USA’s kamp for verdensdominans sideløbende med den militære indkredsning af Rusland og Kina.

Samtidig kan det også være i USA’s og EU’s imperialistiske økonomiske interesse at åbne landene som markeder på nye principper. Kina er positiv overfor at tilslutte sig både TTP og TISA, og EU Parlamentet har for nylig stemt for, at Kina, som EU’s næststørste handelspartner inddrages i TISA-forhandlingerne.

De tre store handels- og investeringsaftaler blev lanceret under Obama i en periode, hvor USA havde mistet kontrol i WTO til nye økonomier og udviklingslandene krævede deres globale rettigheder. Deres træk var at stoppe DOHA forhandlingerne og kaste deres handelsaftaler på bordet som alternativ. Aftaler hvor multinationale firmaer overtager retten til at sætte verdens regler på stort set alle områder. Hvor reguleringer af miljø, arbejdsforhold, magten over sundhedsvæsenet, vandforsyning, uddannelse og lønforhold overtages af storkapitalen.

Se den nye video fra WikiLeaks.

Se også

’Et økonomisk NATO’
TAFTA – den store underkastelse
Af Lori Wallach

KPnets temaside
Alt skal privatiseres og under de multinationales kontrol
Sig NEJ til handelsaftalerne TTIP, CETA og TISA

Kpnet 8. februar 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne