Demonstrationer 4. februar Århus – Odense – København: Værdigt liv til alle

Landsdækkende protest 4. februar kl. 16:30-18:00 – Århus, Odense og København

kronisk-syge

Sådan lyder grundlaget for demonstrationerne:

“Et samfund skal kendes på hvordan det behandler sine udsatte, og vores samfund er rigt nok til at udsatte kan leve værdige liv

Skiftende regeringer har med kirurgisk præcision ramt nogle af de mest udsatte grupper hårdest – samtidig med at de der i forvejen har, har fået mere.

Vi nævner i flæng: kontanthjælpsloft, regel om 225 timers arbejde der rammer selv ikke job-parate som fx handicappede og udviklingshæmmede, folk der udsendes i ydmygende sengepraktikker som led i ressourceforløb, arbejdsløse der kontrolleres og piskes rundt af kommuner og jobcentre, de mange tusinder der er ramt af reformerne for kontanthjælp, syge- og dagpenge, fleksjob, førtidspension, gensidig forsørgelse, flygtninge- og uddannelsesområdet. Endvidere rammes pensionister og enlige forældre også hårdt af den nye boligstøttelov

Reformer, sanktioner og tiltag der rammer udsatte meget hårdt både økonomisk og reelt sender familier og ikke mindst børn ud i fattigdom, men også er meget ydmygende og demotiverende på det menneskelige plan. Der er endda flere mennesker der er afgået ved døden i forbindelse  med ressourceforløb, end der er kommet mennesker i job. Ikke mindst rammes flygtninge på flugt fra krig og bomber meget hårdt af regeringens og Socialdemokraternes økonomiske politik.

Vi mener, de mange reformer og tiltag, der rammer de udsatte, skal rulles tilbage.”
protest_Chrborg_th
I en blog skriver en af initiativtagerne Marianne Gran, Randers:

Det er nu folk skal være solidariske med hinanden. Skal vi ha’ nogen som helst chance for at blive hørt, er det nødvendigt, at folk, undskyld udtrykket, letter røven, for ingen kan vinde denne kamp alene!

vaerdigt liv til alle_aarhus
Denne demo d. 4 februar er for det hele. Syge, ledige, gamle, børn, unge, uddannelser, hjemløse, flygtninge, handicappede osv. osv….vi har for længst ramt bunden, vi har nu reel fattigdom i Danmark!

Det er også et totalt nej tak, til deres løndumping og overdrevne brug af gratis arbejdskraft…….det er et opråb fra folket om, at nu stopper de!”

Læs resten af indlægget på KPnetBlogs

social_retfaerdighed

APK – Arbejderpartiet Kommunisterne – som står bag websitet KPnet – opfordrer til at deltage på demonstrationerne i de tre byer – og være med til at opbygge en bred folkelig bevægelse. Det understreger:

“Overalt i landet vokser utilfredsheden og vreden over Løkke.- regeringen, blå blok og det nyliberale Socialdemokrati, som fører samme politik.

Den må organiseres og manifestere sig i brede kampe, på landplan og på lokalt plan. I hver lokal kamp er en større politisk dagsorden, fordi det er hele EU’s klassepolitik på dansk plan, der er på spil.”

Se hele udtalelsen

Værdigt liv til alle! Velfærd til alle!
KPnet 30. januar 2016Se mere om demonstrationerne her

København

Aarhus

Odense

Hjemmeside

Se også

Sammenhold og fælles kamp
KPnet 25. januar 2016

Mere end 500 sygdomsramte sender åbent brev til politikerne: Hvordan skal vi kunne overleve?
KPnet 22. januar 2016

 

 

 

KPnet 2. februar 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne