Både V og S ansvarlige for kommunernes trængte økonomi

Af Dorte Grenaa

foto(43)
Mette Frederiksen (S) er en hykler, når hun spiller forarget over, at finansminister Claus Hjort Frederiksen ikke vil hjælpe kommunernes trængte økonomi.

Hun har selv sammen med DF, R, K og Venstre gennemført en reform, der betyder at kommunerne får stadig mindre refusion fra staten til integrationsydelse og andre overførselsindkomster. Allerede efter 4 uger stiger kommunerne andel af udgifterne med den refusionsreform, der trådte i kraft her 1.januar.

Det er en reform, der er designet til at kommunerne hurtigst muligt skal sparke folk ned på lavere ydelser eller helt ud.

Det er en væsentlig årsag til, at kommunerne udgifter ikke bare til flygtninge og asylansøgere men også til arbejdsløse og syge vil stige i år. Det er regeringen og politikere, der bærer ansvaret for det.

Der kommer der til at mangle plejepersonale, pædagoger og lærere. Ikke fordi der kommer asylansøgere, men fordi de fyres og spares væk med det såkaldte omprioriteringsbidrag.

Lige nu omsættes det i voldsomme nedskærings- og sparekataloger, fordi kommuner skal sende 1 procent af deres budget tilbage til staten. Den beslutning har Socialdemokratiet og DF også hjulpet regeringen med at få igennem med finansloven.

Plasteret på kommunernes sår bliver, siger finansministeren, at regeringen vil ændre regler, så det bliver lettere for kommunerne at gøre integrationen billigere f.eks. ved at der kan være flere børn i modtageklaserne.

Første skridt til at hjælpe kommunernes trængte økonomi vil være at afskaffe de reformer, der systematisk reducere den og binder dem til EU’s budgetkrav.

Det vil være gode krav at rejse i protesterne.


Læs mere

Dorte Grenaa på facebook

Dorte Grenaa er formand for Arbejderpartiet Kommunisterne


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne