Fascistiske terrormord: Den skjulte højreterror

Tidsskriftet Håndslag
Leder nr. 4, 2015

united-states-right-wing-terrorism-2015-6-24

Jo mere der kommer frem, jo mere ligner den svenske nazi-beundrers uhyrlige skoledrab i Trollhättan den 22. oktober i år fascisten Breiviks fremgangsmåde.

Fascisten Breivik ville give samfundet en opvågnen ved at rette slaget mod en socialdemokratisk sommerlejr, der for ham var en landsskadelig socialistisk rugekasse. Et Norge der ifølge ham inden længe ville blive overrendt af »skadelige og anti kristlige muslimer«.

Den svenske Breivik – også i fuld kampuniform – ville udvirke en ’opvågnen’ til kamp for et racerent samfund ved at angribe en skole i i Trollhättan med overvejende elever af indvandrer- eller flygtninge herkomst. Ingen af massemorderne kalkulerede med at overleve deres massakre-mission.

‘Men alt dette er ikke terrorisme’, skynder pressen sig nu forsonende at formidle og henviser til eksperter. I starten var Breivik i Norge blot ’sindssyg’, og i Sverige er Trollhättan-mordene nu reduceret til en hadforbrydelse. Terror er det ikke.

Den samme presse havde intet problem med straks at kalde angrebene i Paris og Krudttønden for terrorangreb. De blev heller ikke begået af hvide mænd. Havde nazi-beundreren fra Trollhättan været muslim, var han uden tøven kaldt terrorist.

I en lukket facebookgruppe hos Den danske Forening rask væk prises de uhyrlige nedbrændinger af asylcentre, kan BT berette. Disse forsøg på mordbrand af mænd, kvinder og børn er beregnet på at skade, lemlæste og skræmme folk, der er flygtet fra bomberegn med livet som indsats. Men terror er det ikke!

De højreekstreme som Pegida-bevægelsen opnår stor pressedækning. Ustandselig hører vi om demonstrationerne i Dresden, men vi hører sjældent om moddemonstrationerne, som omfatter mange, mange flere.

Det samme med dækningen i København. Pegida-talsmændene får mikrofon og taletid, mens moddemonstranterne ignoreres. Uden pressen ingen Pegida!

Det fascistiske bombedrab i Ankara i oktober trak ikke de store overskrifter. En terrorhandling med mere end hundrede døde og mere end 500 kvæstede turde ellers være ’godt´ terrorstof! Den var rettet mod venstreorienterede, mod politiske og faglige aktivister. Den største terrordåd i Tyrkiets nyere historie. Flere ofre end for Breivik.

Men det har ikke rystet hverken bladredaktioner eller regeringskontorer. Det var jo bare en venstreorienteret demonstration af kurdere og utilfredse tyrkere. Ingen krav om internationale undersøgelser. Ingen afsløringer af Erdogan-regeringens brug af vold og faktiske støtte til Islamisk Stat.

Fascistisk vold og blodig terror er reaktionens værktøj og bruges som det ekstreme udtryk for afledning. Og morderen fra Trollhättan eller en Breivik opstår ikke af sig selv. Det kan være vildførte unge racister, som kaster brandbomben eller griber en maskinpistol. Men baggrunden er reaktionære mediers og politiske kræfters pusten til ilden.

15 års såkaldt antiterror-politik er ført med krige, bomber og skridt af politistatskarakter. Med destabilisering, kaos , uendelige flygtningestrømme, politisk og moralsk forfald i kølvandet.

Se også
White Americans are the biggest terror threat in the United States
Global Post

Det antifascistiske tidsskrift Håndslag er udkommer i mere end 30 år og er tidsskift for Folkebevægelsen mod Nazisme FMN og Aktive Modstandsfolk

Se Håndslags hjemmeside her
https://haandslag.wordpress.com/

Se hele
Håndslag 3, 2015 i pdf

KPnet 25. december 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater