Forråelse vinder frem: Danskere accepterer tortur

torture3

Amerikansk tortur mod irakere i Abu Ghraib-fængslet

En ny undersøgelse viser en markant stigning i antallet af danskere, som i større eller mindre grad accepterer myndighedernes brug af tortur.

Ifølge en ny undersøgelse fra Dansk Institut mod Tortur, Dignity, er hver fjerde dansker villig til at acceptere brugen af tortur i enkelte tilfælde. Til sammenligning havde godt hver femte dansker den holdning i 2012.

Samtidig er hver tredje dansker ifølge undersøgelsen helt eller delvist enig i, at det er i orden at bruge tortur som led i terrorbekæmpelse. Sidste år var det hver fjerde.

Vestlige lande har i modsætning til den officielle propaganda altid anvendt tortur i rigt mål, både mod tilbageholdte i hjemlandet og – i ekstrem grad – under krigsførelse i andre lande.

Efter 11. september blev tortur de facto lovliggjort af Bush-regimet i USA, da man indførte en ny tortur-definition, som stort set legaliserede al form for vold mod fanger.

Tallene i den nye meningsmåling vidner om, at årevis med dansk krigsførelse og racistisk propaganda har gjort sin virkning. Tendensen går mod en fascistoid og racistisk forråelse som i de værste perioder i det 20. århundrede.

Se artiklerne

Flere og flere danskere går ind for tortur

Chefjurist om tortur: “Det er, hvad der burde adskille os fra terrororganisationerne”

TV2 6. december 2015

Læs undersøgelsen

Danskernes holdninger til tortur

Dignity – Dansk institut mod tortur, 5. december 2015

KPnet 6. december 2015

 

 

Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne