Ja-sidens skræmmekampagne med Dublin og fremmedfrygt

Kommentar/ KPnet

eu_50_ballon


Først ville dit Nej give frit indløb for pædofile, menneskehandlere og kriminelle. Nu vil dit nej så gøre Danmark til endestation og magnet for EU’s flygtninge.

Det er ganske vist- måske- pas på, lyder fra højt betalte såkaldte EU-eksperter.

Danmark kan åbenbart blive endestation for alskens smålighed, svindel og fremmedfrygt, hvis det står til den nuværende regeringen og dens EU begejstrede venner.

Et nej åbner op for, at Danmark mister retten til at kunne sende asylansøgere tilbage til det det land asylansøgeren først er blevet registeret i – siger ja-siden nu. Og eksperterne tilføjer ” Alt andet lige vil det formentlig medføre, at flere vil bruge Danmark som en ekstra lotteribillet.”

Dublin-forordningen forandres

Her blandes bevidst to forskellige ting sammen. Det ene skal vi stemme om på torsdag. Det andet skal vi ikke stemme om:

  1. Retsforbeholdet om dansk suverænitet over retspolitikken er det, vi skal stemme om.
  2. Dublin-forordningen, der omhandler bestemmelsen om, at asylansøgere kan sendes tilbage til det land de først er blevet registret i, indgår derimod ikke i afstemningen.

Dublin-aftalen er ligesom Schengen-aftalen imidlertid ved at bryde sammen. Der lukkes grænser i land efter land med hegn, politi og soldater. Og EU kommissionen er helt konkret ved at ændre den nuværende Dublin-aftale på felter punkter. Kontrollen ved EUs ’ydre grænse’r skal yderligere styrkes, registreringen af asylansøgere skal strammes, og der er foreslået en permanent kvotefordeling af flygtninge.

Ny aftale ved både ja og nej

Disse kendsgerninger har statsminister Lars Løkke Rasmussen ikke lagt frem, da han afgav sit ”løfte” om, at asyl- og flygtningepolitik ikke var noget EU kunne eller skulle blande sig i forhold til Danmark. Det er tilsyneladende en hel ny situation, der pludselig er dukket op 3 dage før afstemningen, hvor ja siden sakket bag ud.

Danmark er i dag tilknyttet Dublin-forordningen gennem en såkaldt parallelaftale. Men hvis Dublin-forordningen ændres, så opsiges parallelaftalen automatisk. Det betyder, at Danmark enten tilslutter sig en ny aftale ubetinget eller forhandler en ny parallelaftale. Det er uanset om det bliver et ja eller et nej til at afskaffelsen retsforbeholdet den 3. december.

Med et nej og bevarelse af retsforbeholdet vil det kræve en folkeafstemning, hvis der er tale om suverænitetsafgivelse, hvilket der konkret er i det aktuelle forslag.

Med et ja og en ”tilvalgsordning” betyder det, at et flertal i Folketinget kan vælge, hvad de vil tilslutte sig i en parallelaftale. Hvad EU dikterer og vil eller ikke vil acceptere i en aftale med Danmark, har folketinget ikke frit valg over.

Allerede tilbage i september måned, da EU kommissionen begyndte at tale om nødvendigheden af flygtningekvoter, gjorde vicetalskvinde for EU-Kommissionen Mina Andreeva, det klart, at Danmark i sidste ende ville ryge ud af Dublin-forordningen, hvis Danmark sagde nej til kvoter.

Regeringen, socialdemokratiet og ja-siden er ved at lave et nyt svindelnummer, hvor muligheden for en anstændig asyl-og flygtningepolitik tages som gidsel. DF har som bekendt sin egen dagsorden.

Men hverken fremmedfrygt eller afstandstagen fra DF’s asyl-og flygtninge skal afholde nogen fra at stemme nej den 3. december.
Se også

Ingen retssikkerhed under EU – Stem NEJ til mere EU den 3. december
Udtalelse fra APK

 

 

 

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne