Lokale fagforeningsfolk: Stadigt flere anbefaler et NEJ

Ryanair terminal 2 005

Stadigt flere fagforeningsfolk på lokalt plan går nu åbent ud og anbefaler et klart Nej til folkeafstemningen d. 3. december. Samtidig med at statsminister Lars Løkke Rasmussen appellerer kraftigt til fagbevægelsen om at kaste flere kræfter ind i ja-kampagen her de sidste dage.

Jeg stoler ikke nok på bureaukraterne i EU til at lade dem bestemme retspolitikken i Danmark. I Danmark skal vi have regler, som vi bestemmer sammen”, siger Claus Westergren, formand for Bygge, jord og Miljøarbejdernes fagforening.

Formanden for 3F Horsens og LO Horsens/Hedensted. Hans A.Sørensen siger det på denne måde ”Et nej til tilvalgsordningen betyder, at vi kan bevarer vores demokratiske indflydelse på retspolitikken”.

På 3Fs generalforsamling vedtoges en klar anbefaling af et nej hvori det hedder

”Nej til afgivelse af national suverænitet. Et ja til at fjerne retsforbeholdet den 3. december er et ja til en såkaldt tilvalgsordning, der vil overføre stadig flere retspolitiske beslutninger til EU. Folkeafstemningen om retsforbeholdet den 3. december handler om, at vi skal afgive mere magt til EU, eller mere præcist – om EU skal sætte rammerne for den retssikkerhed og de strafferammer, der skal gælde i Danmark.”

LO, FTT og AC toppen har hele tiden anbefalet et ja sammen med deres makkere i trepartsforhandlingerne – erhvervslivet og regeringen. Men selvom der i LO-ledelsen med den nye LO-forkvinde Lizette Risgård i spidsen er flertal for et ja, har flere hovedforbund som FOA valgt at sige hverken ja eller nej på grund af de mange nej-stemmer i baglandet.

Metal har som de eneste gået ud med et åbent og aktivt ja. Hvilket har fået hovedbestyrelsesmedlem Tue Tortzen, formand for 3F Fredensborg til at udtale:

“Jeg kan jo ikke forstå, hvordan min forbundsformand kan gå ind for det her. Det er sgu belastende, at vi skal være bodyguard for Mette Frederiksen og Co. i sådan en sag her. For det er ikke det, medlemmerne vil, og det er heller ikke i deres interesse.”

Ifølge Tue Tortzen vil et overvejende flertal af lokalafdelingens medlemmer stemme nej. Ikke fordi de kender meget til den tilvalgsordning, som skal erstatte retsforbeholdet, men ud fra devisen, at hvis man rækker fanden en lillefinger, så tager han hele armen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) appellerer nu til fagbevægelsen om at kaste flere kræfter ind i kampen for et ja.

Jeg er meget tilfreds med, at langt den største del af fagbevægelsen har meldt sig ind på det fornuftige argument for et ja. Jeg kritiserer ikke nogen, men konstaterer, at vi her en uge før valget er i en situation, hvor jeg møder masser af danskere, som er i tvivl. Derfor ser jeg gerne, at alle, der går ind for et ja, lægger sig mere i selen,” siger han til Altinget.

Men det er som det fremgår langt fra størstedelen af fagbevægelsen, der har valgt Løkkes ”fornuftige” ja. Jo længere man kommer ned i rækkerne væk fra arbejderaristokratiet og ud til fagbevægelsens medlemmer jo flere siger nej.

Også Fagbevægelsen Mod Unionen opfordre til et klart nej. d. 3.december Se udtalelsen Stem nej

Se også

Arbejderne i EU protesterer mod ræset mod bunden
NEJ til mere EU – Stem nej den 3. december!

Fagbevægelsen Mod Unionen opfordrer til at stemme nej
KPnet 29. november 2015

Nej-siden øger føring: Ja-siden stadig mere desperat
KPnet 28. november 2015


Folkeafstemning om at afskaffe retsforbeholdet: Flertal for et Nej
KPnet 24. november 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater