Stem nej til øget overvågning 3. december: EU-politikere er gode til at lyve

 

Vi skal hurtigt losses ind under EU’s overnationale retspolitik, og helst mens ingen ved hvad den og Europol vil udvikle sig til. Regeringen har nu hevet en embedsmand frem, der garanterer at EU overhovedet ikke vil forhandle med en ‘nejsigende skruebrækkernation’ som den danske.

at_sidde_med_ved_bordet.jpg

 “Vi skal være A-medlem i Europol” – ned og sidde med ved bordet. Folkebevægelsen mod EU

Ja-sigerne har haft rigtig svært ved at få overbevist befolkningen om at et nej d. 3. december vil betyde at EU vil nægte at samarbejde i politisager med Danmark. Måske fordi det er så åbenlyst ulogisk. Kun 15 % tror på det.

Den tidligere regering har ellers gjort hvad den kunne for at hjælpe påstanden på vej, da de stoppede forhandlingerne om en samarbejdsaftale med Europol, som de ellers var gået i gang med. Det skete for ca. et år siden, da Mette Frederiksen satte en stopper for at få denne mulighed på plads i god tid.

Tidsfaktoren bruges som et vigtig del af argumentationen – at forhandle med EU tager mange år, siger de – og måske især hvis man slet ikke er i gang.

Regeringen ar nu fundet en ‘uvildig’ jurist, der med hele sin juridiske pondus fortæller os at det bliver MEGET langvarigt.

Embedsmand i Udenrigsministeriet Per Lachmann vil garantere, at der er ”mellem 99 og 100 % sikkerhed” for at EU overhovedet ikke vil forhandle med Danmark, før de nye regler med Europol allerede er trådt i kraft.

De synes nemlig ”at det er noget af det mest skruebrækkeragtige og forkælede at Danmark har fået en enestående mulighed for at tilvælge Europol ved en tilvalgsordning og så siger nej” – så EU vil overhovedet ikke snakke med os. Men skulle de nu alligevel ville, skal vi regne med at det tager mindst 7 år.

Måske skulle man lige dvæle ved Per Lachmanns ‘uvildighed’ og objektivitet.

Lachmann har arbejdet i Udenrigsministeriet siden 1971 med at gennemføre EU’s traktater og er nu tilknyttet Think Europa – tænketanken ‘med passion for EU’, som de selv udtrykker det.

Justitsminister Søren Pind afslører noget interessant i den forbindelse.

Han anser det for helt utopisk, at Danmark skulle kunne få EU’s institutioner til at forhandle om noget man slet ikke ved hvad er – noget der ikke er defineret!

”Det kan man slet ikke” siger Søren Pind

Men VI skal åbenbart gladelig og tillidsfuldt sige ja – ikke bare til et samarbejde – men til fuldt og helt at overgive vores beslutningsmyndighed over hele vores retspolitik – uden at vide hvad det vil betyde i fremtiden!

Vi skal ikke vente og se.

EU’s retspolitik er jo i rivende udvikling ligesom Europol. Ingen ved hvilke beføjelser det overnationale politi vil få i EU-landene.

Derfor kan det ikke gå hurtigt nok med at få os losset ind. Og ikke gå langsomt nok med at forhandle en samarbejdsaftale, som enhver logik siger at EU vil have en større interesse i end Danmark i en situation, hvor vi fastholder at stå udenfor den fælles retspolitik.

Det er ikke mange år siden vi fik at vide, at Danmark ville gå bankerot, hvis vi stod udenfor Euroen – hvordan synes de lige selv det går i Euro-land?

Der er meget vi ikke ved om fremtidens Europol, men vi ved med 99 til 100 % sikkerhed, at EU-politikerne er rigtig gode til at lyve!
Se også

Stemmer danskere Ja kan de overvåges for lovlige ytringer og handlinger!
Jyllandsposten 9. november 2015
Kilde til artiklens citater:

Jurister skyder DF’s EU-plan ned
Politiken 9. november 2015

 

Læs mere i KPnets tema

TEMA: Bevar retsforbeholdet –
Nej til tilvalg og mere EU

KPnet 9. november 2015

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne