Brandbomber mod flygtninge: En fortsættelse af imperialismens bomber

 I de seneste uger har der i Sverige været en voldsom optrapning af brandstiftelser mod steder der er indrettet til asylcentre. Det seneste brandattentat var rettet mod et beboet flygtningehjem

svensk_asylcenter_i_brand.jpg

 15 asylhjem i Sverige har nu været udsat for brandattentater

I de seneste tilfælde var det villa i Munkedal, der bruges som flygtningebolig, der var beboet der blev antændt midt om natten. Ingen kom noget til ved branden. Men det efterforskes som forsøg på mordbrand.

I weekenden blev en tidligere skolebygning i Onsala i Kungsbacka, brændt ned.

Den 17. oktober gik det ud over en skole i Kånna ved Ljungby, der var ved at blive istandsat til at kunne huse flygtninge.

13. oktober en barak i Arlöv, Skåne. Dagen efter den stod klar og skulle tages i brug som bolig for uledsagede flygtningebørn.

Disse brande er inspireret af tilsvarende brandstiftelser i Tyskland. Og mistanken retter sig mod organiserede højreekstremister. I Tyskland forsøgte en højreekstremist i weekenden at myrde en borgmesterkandidat i Köln, den partiløse Henriette Reker.

Brandstiftelser og mordforsøg udspringer dybest set af den samme politik som vores regeringer fører, når de flittigt bruger mange mia. på at bombe og brænde skoler og folks huse af i Syrien, Irak, Libyen, Afghanistan osv.. Så folk står tilbage som flygtninge.

Den politik bliver videreført af organiserede reaktionære kræfter der flirter med fascisme. Og de lader sig inspirerer af demokratiske politikere og aviser, der konstant forsøger at gøre flygtningene til problemet, og fortæller os at de er en økonomisk belastning.

Historien kobles sammen – så når lokale skoler, der måske er lukket pga. nedskæringer omdannes til flygtningehjem, bliver logikken at det er flygtningene der bruger pengene.

Man udnytter problemerne til at skabe falske modsætninger, når man samtidig med at der gennemføres en nedskæringspolitik tilfører flygtninge til et lokalsamfund, der ikke er beredt eller støttes til at tage imod.

Resultatet er bl.a. at Sverigesdemokraterne har fremgang, og står til få politisk indflydelse, og den nuværende regering ser ud til at hænge på tyndt mandat. Så der er nogen der profiterer af andres ulykke, og det er dem der ønsker at den uendelige krig mod terror skal fortsætte.

 

Fakta boks

Det svenske Migrationsverk regner med at Sverige vil modtage op imod 150.000 flygtninge alene i år, hvis tilstrømningen fortsætter. Det er en fordobling af siden den seneste prognose fra juli, der lød på 80.000.

Alene den seneste uge har 9.179 personer søgt om asyl i Sverige.

Et dansk flygtningecenter blev tidligere på året udsat for et nazistisk brandattentat

Efter naziangreb på flygtningecenter: Flere tusinde dannede ring i solidaritet
Netavisen 31. august 2015

Apk’s flygtninge- og indvandrerprogram
Solidaritet og fælles fremtid

 

 

KPnet 21. oktober 2015

 

 

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater