Syv antinazister dømt til fængsel i Sverige

Syv demonstranter har fået op til fire måneders fængsel for deltagelse i protesten mod nazipartiet Svenskernes Parti i Malmø (Linhamn) i fjor. Flere antinazister blev ved den lejlighed såret af politiets brutale fremfærd.


Foto: DirtyDan

Det var lige før valget sidste år, den 23 august, hvor nazipartiet Svenskarnas Parti holdt møde på torvet i  Limhamn. Cirka 1500 moddemonstranter samledes,

Nu er syv demonstranter blevet idømt fængslesstraffe for ’vold’ og lignende mod politiet. Det er fem mænd og to kvinder. Kvinderne, der er 24 og 32 år gamle, er dømt som anførere og har fået fire måneder i spjældet, mens mændene kan nøjes med tre.

Den ene af kvinderne er dømt for en armbevægelse, som tingsretten har tolket som en opfordring til folkemassen om at give sig kast med politiet. Den anden kvinde har selv indrømmet, at hun råbte ’Fremad!´.

Se mere i Sydsvenskan

Sju döms till fängelse för Limhamnskravaller

KPnet var tilstede ved den antinazistiske demonstration og politioverfaldet i Malmø. Dengang konstaterede vi

“Det var politivold i stor skala, da beredent politi gik til angreb på en antifascistisk demonstration i Malmø mod det nazistiske Svenskernes Parti. Dansk politi var angiveligt også med. 5 demonstranter blev hårdt såret, mange kvæstet, da heste, biler, knipler og hunde urpovokeret blev sat ind. Det var kun et tilfælde, at ingen blev dræbt.

Politiet spredte systematiske løgne om at demonstranterne angreb med store brosten og ammoniak, og overfaldt ambulancepersonale. Det er nu blevet tunget til at trække dem tilbage. I Malmø og andre byer er protesterne mod Svenskenes Parti og politivolden fortsat. Svensk politi er på anklagebænken.”

Se reportagen med billeder

Ridende politi overfalder antifascistisk demo i Malmø: Anklages for uhørt brutalitet
KPnet 23. august 2014, opdateret 24. og 26. august

I Sverige som i Danmark står voldelige nazister bag angreb på asylcentrer, flygtningeboliger og moskeer og bag racistiske overfald. Svenskernas Parti opløste sig angiveligt den 10. maj i år efter et ringe valgresultat. Dets tvilling Danskernes Parti vil nu forsøge lykken ved parlamentariske valg og får rigelig med spalteplads og TV-tid.

Det retslige efterspil i Sverige har ‘sat tingene på plads’. Domstolen har talt: Antifascisterne skal i fængsel!


Se også

Svensk valg: Politivold hjalp ikke nazi
KPnet 16. september 2014

 

 

 

Netavisen 22. september 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater