5000 dage: FredsVagten kan desværre ikke gå hjem endnu

Pressemeddelelse fra FredsVagten ved Christiansborg i anledning af at vi nu har stået der hver dag i 5000 dage

I 5000 dage har FredsVagten ved Christianborg haft sin daglige demonstration for fred og fordragelighed. Vi står for at få magthaverne til at tænke i dialog og forhandlingsløsninger frem for i militære løsninger.

Men vi bliver nødt til at blive der en rum tid endnu, for det går slet ikke i den rigtige retning.

Siden den 19. oktober 2001 har vi stået der i protest mod at Danmark følgagtigt gik med i USA’s hævntogt på Afghanistan efter 9/11. Siden er det gået slag i slag med bl.a. Fogh’s grundlovstridige Irakkrig i 2001 og bombning og ødelæggelse af Libyen i 2011.

Mange havde store forhåbninger til Helle Thorning-Smiths regering og til Obama som USA’s præsident. Men skuffelsen var fæl; de har ufortrødent videreført Foghs og Bushs politik med blindt at løse konflikter i verden med bomber og droner.

Den kolde krig har NATO og EU genoplivet ved at NATO rykker mod øst og i øjeblikket kun tænker i militær og våbenmagt. I stedet burde Danmark tage initiativ til at genoptage de såkaldte sikkerhedskonferencer, som tidligere blev afholdt mellem øst og vest.

Siden 16. oktober 2014 har det danske militær i en hemmelig mission bombet i Irak med syv F-16 fly. Der er her 8 måneder senere fløjet 379 missioner og anvendt 329 bomber. Hver bombe koster ca. ¼ million kroner, og de samlede omkostninger nærmer sig de 500 millioner kr. Hertil skal der bruges flere milliarder kroner til nye kampfly. Dagens pris er på 30 milliarder kr. – og mindst 100 milliarder kr. til brugsomkostninger frem til 2045.

Nu har det netop afholdte folketingsvalg så givet Dansk Folkeparti en fremgang fra 12,3% til 21,1%. En kedelig, markant opbakning til et parti, som hylder militære løsninger og ser staten Israel som en stat, der ikke må kritiseres. Det giver ikke fred i Mellemøsten.

Den dag vore politikere begynder at handle fredeligt, vil der ikke længere være grund til at stå på Pladsen. Når krigsgalskaben og den aktivistiske udenrigspolitik er blevet erstattet af fredsaktivisme, når open-for-business-politikken med styrkelse af dansk våbenindustri er blevet erstattet af jobskabelse i grøn vækst, og når alle soldater er hjemme igen med besked om at der ikke bliver brug for dem mere, så afleverer vi gerne vores grej på Bymuseet.

Indtil da vil FredsVagten i varme og kolde dage fortsat lune sig ved forbipasserende folks daglige positive tilkendegivelser, og ”Tak fordi I står der”.

KRIG ER TERROR
FRED ER MULIG

På vegne af FredsVagten, den 22. juni 2015

Kristian Svendsen, fredsvagt
krs49@live.dk  / Mobil: 30562480

 


FredsVagt 100 dage

Se også

100 dage: FredsVagten vokser ud af nødvendigheden
Stop Terrorkrigen

FredsVagten 500 dage
Stop Terrorkrigen

FredsVagten 4000 dage

Se videoen fra KPnetTV

FredsVagten 10 år – Fantastisk
19. oktober 2011

FredsVagten ved Christiansborg: Om 4444-dagen
Netavisen 17. december 2013

 

Netavisen 24. juni 2015

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater