Sammen mod krig og fascisme: Det antifascistiske tidsskrift Håndslag på nettet  

 

fredebogprojektforsidegr.jpg
Før sin død i begyndelsen af juni nåede modstandsmanden, kommunisten og journalisten Frede Klitgård at redigere en bog med mange af hans artikler fra tidsskriftet Håndslag, som han var redaktør for i mere end 20 år.

Bogen er i A4 format og er på 340 sider. Den udkommer den 29. august på Oktober Forlag.

Under fællestitlen “Sejrrigt Oprør” bringes  119 udvalgte artikler i bogform. Artiklerne   giver et intenst indblik i den nationale frihedskamp under den ekstraordinære situation under den voldelige tyske besættelse 1940-45, og i det indbyggede ungdomsoprør med den sejrrige afslutning.

De gør op med myter og efterfølgende historieforvanskninger og trænger ind til kernen i den danske modstandskamp, som  startede længe før besættelsen – og i dag fortsætter som kamp mod krig og fascisme.

Tidsskriftet Håndslag  fortsætter med Ebbe Riis Klausen som redaktør og har  i den forbindelse oprettet en hjemmeside, som vil komme til at rumme meget af det righoldige materiale fra bogen og tidsskriftet.

Se

Håndslags hjemmeside

Læs

Frede Klitgårds indledning til Sejrrigt Oprør

Se mere

TEMA: Frede Klitgård 1923-2015: Kampen mod nazi og for en anden fremtid

 

Netavisen 21. juni 2015

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne