Verdens Sociale Forum 2015: Solidaritet med det tunesiske folk


Verdens Sociale Forum er åbnet for 13. gang – denne gang i Tunesien. 70.000 mennesker deltager i forummet, som afholdes fra den 24.-28. marts.

Det sociale Forum: Solidariitet fra alle verdens folk med det tunesiske folk

På tærsklen til åbningen af denne verdensbegivenhed  gennemførtes den 18. marts det brutale terrorangreb i Tunis på Bardo-museet ved nationalforsamlingen. Det kostede 21 mennesker livet, de fleste turister.

Det sociale forum lod sig ikke skræmme, men udtrykte straks sin solidaritet med det tunesiske folk. I et  kommunike erklærede arrangørerne:

Efter terrorangrebet ved Bardo-museet ved siden af Nationalforsamlingen erklærer organisationskomiteen for  Verdens Sociale Forum 2015, at Forummet og alle dets aktiviteter vil blive gennemført.

Med dette angreb har terroristgrupper forsøgt at underminere den demokratiske forvandling, som Tunesien og regionen for tiden gennemløber og skabe et klima af frygt blandt borgerne, der ønsker  frihed,  demokrati og fredelig deltagelse i etableringen af demokratiet.

Det hurtige gensvar fra den sociale bevægelse og alle politiske kræfter i Tunesien, som vender sig imod terrorisme, og kalder til enhed i kampen mod den, beviser hvordan tuneserne tager vare på deres nye demokratiske erfaringer. Den sociale bevægelse i Tunesien og regionen regner med global støtte fra de demokratiske kræfter til at modstå vold og terrorisme.

Mere end nogensinde vil en massiv deltagelse på Verdens Sociale Forum (Tunis 24.-28. marts 2015) være det passende svar fra alle fredens og demokrati et kræfter for en bedre, mere retfærdig og fri verden a fredelig sameksistens.

Organisationskomiteen for Verdens Sociale Forum opfordrer alle dets medlemmer og deltager til at forstærke deres mobiliseringsbestræbelser og gøre det til en succes, som tillader at den civile og fredelige kamp mod terrorisme og fanatisme, som truer demokrati, frihed og tolerance, vil sejre,

Verdens Sociale Forum 2015
Koordinationskomiteen

Det sociale Forum åbnede planmæssigt – med en markering af modstanden mod terrorisme.

Hjemmeside for WSF2015 (engelsk)

Se også

Destabilisering med terror: Tunesiens Arbejderparti opfordrer til en bred folkelig modstand
Netavisen 21. marts 2015

Netavisen 26. marts 2015

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne