Folkebevægelsen mod EU vil kæmpe for et nej ved en eventuel folkeafstemning om retsundtagelsen!

 


Statsminister Helle Thorning Schmidt har varslet en afstemning om retsundtagelsen. Folkebevægelsen mod EU er klar til at tage handsken op!

Lave K. Broch og Rina Ronja Kari

Statsminister Helle Thorning-Schmidt varslede i sin åbningstale i Folketinget en afstemning om retsundtagelsen efter det kommende folketingsvalg. De øvrige EU-partier er med.

Modstanderne af EU går principielt ind for en folkeafstemning om det danske medlemsskab. Men Folkebevægelsen er også parat til at slås for et nej til mere EU-indflydelse i Danmark og mindre selvbestemmelse i forhold til denne bebudede afstemning.

– Folkebevægelsen mod EU er klar til at tage handsken op, og oplyse hvorfor en overnational retspolitik i EU er til skade for både demokratiet og retssikkerheden. Vi vil simpelthen kæmpe for et nej til at afgive suverænitet på retsområdet, udtaler Rina Ronja Kari, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

Lave K. Broch, der er 1. suppleant til EU-parlamentet for Folkebevægelsen, uddyber:

– Vi har indtil videre hørt mange useriøse argumenter for en overnational retspolitik i EU, og vi kan derfor godt forstå, at regeringen vil lave et større analysearbejde om retsundtagelsen før der kommer en folkeafstemning. Folkebevægelsen vil med glæde hjælpe til med at sikre, at dette analysearbejde bliver afbalanceret.

I første omgang skrev pressen, at regeringen ville have en folkeafstemning allerede inden folketingsvalget, der skal finde sted inden et år.

Alle EU-partierne ser gerne alle de undtagelser afskaffet, men har ikke vovet at sende dem til afstemning samlet. Især frygter de resultatet af en ny afstemning om euroen. Derfor vælger de at splitte dem op i enkeltdele – i en grov krænkelse af demokratiet.

Kommer der en åbent borgerlig regering efter folketingsvalget, vil en evt. folkeafstemning om retsforbeholdet skulle gennemføres mod støttepartiet DF’s modstand.

Netavisen 9. oktober 2014


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne