Invasionen af Gaza: Er Israel på vej mod nederlag som i Libanon 2006?


Hvad der foregår i Gaza er en massakre på civile, et folkedrab. Angiveligt er 1 civil israeler er dræbt, mens Israel har myrdet flere end 600 palæstinensere, langt de fleste civile, rigtig mange kvinder og omkring 100 børn.

Israels terrorbombardementer mod boligblokke, hospitaler, institutioner er en krigsforbrydelse i sig selv – sådan som også aggressionen mod Gaza og krigen mod Palæstina i det hele taget er det.

Nu kræver Amnesty International en undersøgelse af Israels mulige krigsforbrydelser

–  Mandagens angreb på Al-Aqsa-hospitalet er det seneste af en række angreb på og nær medicinske faciliteter i Gaza. Steder, der har kæmpet for at behandle tusindvis af sårede siden Israels offensiv begyndte, siger Philip Luther, direktør for Amnesty International i Mellemøsten og Nordafrika.
– Det kan aldrig retfærdiggøres at gå efter at ramme hospitaler, tilføjer han.

Se

Amnesty kræver undersøgelse af mulige krigsforbrydelser

Israels tabstal voksede dramatisk, da invasionen af Gaza blev indledt. Ifølge officielle israelske tal, som beskyldes for at underdrive, er 27 israelske soldater døde i de første fire dages kampe efter invasionen.

Den israelske avis Haaretz rapporterer følgende:

“En officer, en veteran fra de israelske operationer i Gaza, som holdt en pause fra kampzonen I nogle timer, fortalte Haaretz: ‘Jeg har før været i Shujaiyeh, men jeg har aldrig set den – eller Hama – sådan før. Deres udstyr og taktik er nøjagtig om Hizbollahs. ‘Missilfælder’ og vejsidebomber overalt – og de bliver og kæmper i stedet for at smelte væk som før i tiden.”

Den palæstinensiske kommentator Ali Abunimah konkluderer, at Israel  vil blive besejret i Gaza, som det blev besejret i Libanon i 2006, hvor det blev tvunget til at trække sig tilbage med store tab – men først efter at have dræbt 1200 civile, hvoraf en tredjedel var børn.

Se


Israel is being defeated in Gaza as it was in Lebanon

Våbenhvilebetræbelserne  fra bl.a. amerikansk side kan være en måde at få Israel ud uden at se ud som taberen.

Folkefronten til Palæstina Befrielse PFLP har i et nyt kommuniké udtalt en frygt for at Gaza reelt adskilles fra Vestbredden og kritiserer de palæstinensiske myndigheder på Vestbredden for med magt at stoppe unge, der søger konfrontation med besættelsesmagten.

PFLP opfordrer folk på Vestbredden til at give stærkt udtryk for deres vrede over massakren på Gaza og den israelske besættelse.

EU-parlamentsmedlem Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU opfordrede op til EU-udenrigsministrenes møde tirsdag til øjeblikkelig at suspendere EU’s associeringsftale med Israel.

Se

Folkebevægelsen mod EU: Stop EU’s associeringsaftale med Israel

 

Netavisen 22. juli 2014


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne