Folkebevægelsen mod EU: Stop EU’s associeringsaftale med Israel Israelsk krigsforbrydelse i Gaza


Det her er ikke en krig, men en massakre på civile: Op til EU’s udenrigstopmøde opfordrer MEP Rina Ronja Kari til en øjeblikkelig suspendering af EU’s associeringsaftale med Israel

Tirsdag den 22. juli mødes EU’s udenrigsministre i Bruxelles for at diskutere konflikten mellem Palæstina og Israel.

Rina Ronja Kari, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, siger:

–  Martin Lidegaard må se at komme på banen. Han og de øvrige EU-udenrigsministre må øjeblikkeligt suspendere associeringsaftalen samt enhver form for finansiel støtte til Israel. Det her er ikke en krig, men en massakre på civile.

–  Som Israels associerede samarbejdspartner og andenstørste handelspartner bærer EU et ansvar og må derfor sætte foden ned overfor Israels drab af civile palæstinensere.

–  Alene Israels fortsatte udvidelse af de ulovlige bosættelser på det palæstinensiske område bør være grund nok til at suspendere associeringsaftalen, der på papiret er baseret på respekten for menneskerettighederne, fastslår Riona Ronja Kari.

Hun tilføjer:

– Ved festlige lejligheder kalder EU sig for et fredens projekt og en forkæmper for menneskerettigheder i verden. Men når det gælder Israel, har EU gang på gang nølet og siddet med hænderne i skødet. Dermed blåstempler EU den israelske undertrykkelse af det palæstinensiske folk.

– Med en associeringsaftale og en stribe handelsaftaler har EU nærmest gjort Israel til det 29. EU-medlemsland, på trods af Israels gentagne brud på menneskerettighederne, international lov og folkeretten. Sidst EU opgraderede handelsaftalerne med Israel indledte Israel få uger senere den militære operation ’Piller of Defence’, som resulterede i hundredevis af døde og sårede civile palæstinensere.

 

 

 

Netavisen 22. juli 2014


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater