TV2 driver EU-politik: Folkebevægelsen frasorteret i TV2’s partilederdebat ‘Topmøde om Europa’

TV2 News har trods gentagne henvendelser i sagen ikke ændret kurs. I aften kl. 21.00-22.00 sender de udsendelsen ”Topmøde om Europa – partilederne mødes”.

– For første gang siden folketingsvalget mødes otte danske partiledere til en direkte tv-debat som en del af TV 2s dækning af Europa-Parlamentsvalget, og debatten sendes fra Kvægtorvet i Odense, skriver TV2 selv om programmet.

Folkebevægelsen mod EU er ikke inviteret. Det er kun partierne i Folketinget. Folkebevægelsen mod EU har traditionelt altid været med i partilederrunder i landsdækkende tv op til EU-valg og -folkeafstemninger.

Det kan ikke betegnes som andet end grov censur mod den eneste konsekvente EU-modstanderorganiation i Danmark, der går ind for ophør af det danske medlemskab. Det synspunkt og argumenterne herfor skal den danske befolkning skånes for, synes TV2-bosserne at mene.

TV2 er delvist licensfinancieret, men ignorerer sine forpligtelser over hele offentligheden – herunder den tredierdel af danskerne, der allerede i dag vil have Danmark ud.

Det må forventes, at samtlige de deltagende partier i partilederrunden mandag aften protesterer mod udelukkelsen af Folkebevægelsen.

Censuren er til at tage at føle på, uanet hvilke ’tekniske’ begrundelser, TV2 anvender for at dække over sin udemokratiske og pinlige valgdækning.

Folkebevægelsen opfordrer til at protestere mod frasorteringen ved at give  TV2 besked på telefon 65 91 91 91 eller 65 21 14 07, skrive til nyhedsredaktør Michael Dyrby (midy@tv2.dk) eller ved at skrive til Seernes redaktør på TV2 (http://sr.tv2.dk/skriv-til-seernes-redaktoer/)

Det er ikke førte gang, Folkebevægelsen censureres af EU og unionsfortalerne. Sidste år blev Folkebevægelsens journalist fra dets blad ‘Folk i bevægelse’ nægtet adgang til at dække EU-topmødet i december. TV2 følger trop.

Se

Folkebevægelsen mod EU’s journalist nægtes adgang til EU-topmødet
Netavisen 19. december 2013

 

Netavisen 19. maj 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne