Folkebevægelsen: Send Danmarks forhold til EU til folkeafstemning!


I forbindelse med dagens folketingsdebat om Danmarks forhold til EU lyder opfordringen fra Rina Ronja Kari: Danmarks forhold til EU skal afgøres ved folkeafstemning

I forbindelse med dagens folketingsdebat om Danmarks forhold til EU opfordrer Rina Ronja Kari, EU-spidskandidat for Folkebevægelsen, politikerne til at lade borgerne afgøre spørgsmålet ved en folkeafstemning.

–  De EU-begejstrede partier vil have Danmark så tæt på kernen af EU som muligt. Men de ønsker ikke at inddrage den danske befolkning i det valg, for de ved udmærket godt, at en stor del af befolkningen mener, at EU skal blande snotten udenom vores arbejdsmarked og vores velfærdssystem.

–  Det er jo derfor, at de EU-begejstrede partier gang på gang hævder, at EU-medlemskabet ikke forhindrer os i selv at bestemme over indretningen af vores arbejdsmarked og velfærdssystem. Men som debatten om børnechecken og social dumping har vist, så er det bare ikke sandt.

–  De EU-begejstrede partier skylder os en undskyldning – men først og fremmest skylder de os en folkeafstemning om medlemskabet. En så vigtig beslutning som Danmarks forhold til EU kan vi ikke overlade alene til de EU-begejstrede politikere. Sagen er jo, at de EU-begejstrede partier føler sig mere beslægtet med resten af EU-eliten end de vælgere, de står til ansvar overfor.

Folkebevægelsen mod EU er den eneste liste og politiske kraft ved EU-parlamentsvalget, der arbejder for at få Danmark ud af EU.


‘Ask og kandidaterne’:
Se eller gense DR1 præsentation af Folkebevægelsn mod EU
her.

 

 

 

Netavisen 15. maj 2014

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne