Vi er en del af en levende og kæmpende bevægelse overalt på kloden

Dorte Grenaas tale for Arbejderpartiet Kommunisterne
Fælledpaken 1. maj 2014

I går kom forslaget til endnu en af regeringens asociale EU reformer -  Beskæftigelsens reformen. Opskriften er den samme. Giv de ufaglærte uden arbejde færre penge, så tager de nok en uddannelse til jobs der heller ikke findes.

Regeringen med Helle Thorning, Bjarne Corydon og Mette Frederiksen  har ødelagt i tusindvis af menneskers hverdag og liv gennem bølgen af reformer af dagpenge, uddannelse, kontanthjælp, pension og sygedagpenge. 

Reformerne skal stoppes! De skal rulles helt tilbage. Sådan at en social genopretning kan begynde. Over hele landet er der folk der slås for dette. Vi skal være med til at udvikle en stærk kæmpede bevægelse.

Bag reformerne står EU. Derfor må en kæmpende bevægelse kræve: Danmark ud af EU.

EU er arbejderfjendsk. Rettigheder omkring løn, arbejdstid, pension og arbejdsmiljø forringes og afskaffes overalt i unionens medlemslande.  25 millioner mennesker – ikke mindst unge – nægtes arbejde, for at de rigeste kan bevare profitten.

På 1.maj demonstreres der overalt i Unionens lande mod EUs neo-liberalistiske   nedskæringspolitik. For arbejderklassen og befolkningerne betyder den fattigdom og rasering af alt, hvad der kunne ligne velfærd.

I mange lande og byer lyder sloganet: Ned med den imperialistiske union. EU betyder krig, militarisering og oprustning. Milliardbeløb og menneskeliv overflyttes til krigsindustri, udplyndring, død og ødelæggelse.

EU er ikke bare en klam burokratisk miskonstruktion. EU er en bevidst fejlkonstruktion – den kan ikke ændres indefra. Den kan hverken gøres grøn eller rød.

Dansk Folkeparti fremstilles som Unions modstandere.  Men i 10 år har Dansk Folkeparti som støtteparti  været medansvarlig for gennemførelsen af Fogh og Løkkes EU- nedskæringspolitik. DF vil ikke ud af EU, de støtter ikke engang kravet om en folkeafstemning. Så meget for den unions modstand.

Vi opfordrer til, at man den 25.maj stemmer på Folkebevægelsen mod EU, som den eneste brede politiske organisation, der vil have Danmark ud af EU.
X liste N for Nej til EU.

Vi opfordrer til 2 gange nej i maj. Til også at sige nej til EUs patentdomstol. Sikre dig AKPs 1. maj folder og EU materialer med gode argumenter for nej. Vær med til at give dem videre til dem, du kender med en opfordring til nej. Bliver det nej kan vi være sikkert på, at vi vil blive spurgt igen. Men det bliver vi ikke, hvis det bliver et ja. Så er du i tvivl stem nej !

Op til denne 1. maj har der været en fuldstændig langt ude hysterisk mediestorm mod at fløjte i Fælledparken. Men hvad har Helle Thorning-Schmidt at gøre her på arbejdernes internationale kampdag? Enhedslisten stikker med det samme halen mellem benene og tilslutter sig hylekoret, som et pænt støtteparti for Socialdemokratiet og vil endnu engang sikre, at regeringen og LO  får ro til sit bedrag.

Hvad er det for en ytringsfrihed, hvor man ikke må fløjte, men hvor nazisterne igen får  lov til demonstrere og opildne til had under Melodi Grand Prix næste uge? Ingen nazister i vore gader. Forbud mod nazi organisationer og  propaganda.

Og hvordan er det nu lige det er med demokratiet ? Spørg alle dem, der lige har stemt nej ved seneste minus-verenskomst. Spørg alle de mennesker der står uden arbejde og indtægt, der må gå fra hus og hjem og fra hinanden.

Mennesker tvinges til at give det kostbares de har – deres liv- for at vise hvor samfundet er endt i dagens unions Danmark. For bare en måned siden satte en 40 årig mand livet af sig ved at sætte ild til sig selv efter at have modtaget en besked fra  Brøndby  Socialforvaltning.

Det er kapitalisme. Det er kapitalismens diktatur. Og Kapitalismen er ikke fremtiden.

Fremtiden er livet. Livet der vokser ud af den kæmpende bevægelse – i både forstads- og vandkants Danmark.

Vi er en del af en levende kæmpende bevægelse, der overalt på kloden, kæmper for en bedre fremtid, for fred og for sammen at skabe en socialistisk fremtid, hvor det ikke er privatejendommen, men arbejderklassen der har magten.

Socialismen er fremtiden.

 

Netavisen 1. maj 2014


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne