Folkebevægelsen skifter parlamentariker

Pressemeddelelse fra Folkebevægelsen mod EU

lerede nu Søren Søndergaard i EU-parlamentet

Folkebevægelsen mod EU’s medlem af EU-parlamentet siden 1. januar 2007 Søren Søndergaard viger fra sin plads i EU-parlamentet tirsdag den 4. februar. Han meddelte allerede for et år siden, at han ikke genopstiller. Søren overlader pladsen til den 28-årige Rina Ronja Kari, der er Folkebevægelsens spidskandidat ved valget til EU-parlamentet den 25. maj.

“Jeg glæder mig meget til det store arbejde i EU-parlamentet, Jeg har været glad for og imponeret af Sørens store arbejde i Bruxelles de sidste syv år”, siger Rina Ronja Kari.

Søren har især arbejdet med forfattningsmæssige spørgsmål, budgetkontrol, organiseret kriminalitet og EU’s krisepolitik. Rina overtager Sørens poster i parlamentets udvalg for forfatningsmæssige spørgsmål (AFCO) og budgetkontrol (CONT).

Da Rina første gang blev valgt som kandidat, var hun 18 år og den yngste dansker, der stillede op til EU-parlamentet i 2004. I 2009 var hun nummer tre på den tværpolitiske EU-modstands liste N. Og i år ser hun ud til at være den yngste danske spidskandidat. Hun var talsperson for Ungdom mod EU i 2004-2007 og for Folkebevægelsen mod EU i 2008-2013.

Læs mere om:
Rina Ronja Kari på rinaronja.dk

Læs også

Interview med Rina – Folkebevægelsen mod EU’s spidskandidat
KPnetTV 5.november 2013

Mød Rina Ronja Kari: EU-modstandens nye ansigt
Netavisen 3. november 2013

Fokus på EU’s krigsforberedelser: Fredsbevægelse og EU-modstand i fælles aktion
Netavisen 7. oktober 2013

EU-modstanden er ikke til salg!
Netavisen 4. oktober 2013

Netavisen 19. januar 2014


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne