Sulten er tilbage: Britisk Røde Kors indsamler mad til de fattige


For første gang siden 2. verdenskrig vil britisk Røde Kors samle mad ind til englændere, der ikke har råd til mad.
Sulten er tilbage i EU – både i og uden for eurozonen.

En ny rapport fra det internationale Røde kors fastslår, at der i de sidste tre år har været en stigning på 75 pct. i antallet af folk, som er afhængige af fødevarehjælp i EU.

Rapporten anslår, at 43 millioner mennesker i Europa ikke får tilstrækkeligt at spise hver dag.

Nu vil det engelske Røde Kors sammen med velgørenhedsorganisationen Fair Share i et tre dages fremstød den 29.-30. november og 1. december prøve at skaffe mad til 130.000 sultne englændere.

Det skal ske ved at 30.000 aktivister fra Røde Kors vil gå til Tesco-forretningerne rundt om i UK og bede kunderne om donationer eller om at købe ekstra end, som så kan afleveres til Fair Share, der vil distribuere det videre til trængende.

Fair Share vurderer, at 5.8 millioner briter ikke har råd til daglige nødvendigheder så som mad. Sidste år modtog en halv million fødevarehjælp.

Antallet af ’fattigkøkkener’, hvor man kan få et gratis varmt måltid eller hente fødevarer, vokser i rasende tempo i UK, og det har fået Røde Kors på banen.

Baggrunden er selvfølgelig den voksende fattigdom, som rammer stadig større dele af befolkningen både i landene i eurozonen og udenfor. Den vokser eksplosivt – som også dens modpol gør det – nemlig væksten i de riges i forvejen enorme rigdomme.

Kapitalistisk udplyndring og nyliberal nedskæringspolitik gjort millioner til nødlidende – ikke mindst siden den kapitalistiske krise tordnede igennem i 2008.

Hurtigt faldende realløn, stigende madpriser og sociale nedskæringer har gjort livet svært. Omkring halvdelen af de britiske husstande frygter ikke at kunne sikre familien tilstrækkelig ernæring. 30 pct. føler sig allerede ramt.

– Vi skal have sulten tilbage, sagde Venstres formand og statsministerkandidat Lars Løkke Rasmussen på partiets landsmøde i 2012. Han går aller forrest  med hensyn til offentlige besparelser.

For Løkke er 2000 kroner knap nok et par sko. For kontanthjælpsmodtagere er 2000 kr. mere end en tredjedel af det månedlige rådighedsbeløb.

Og sådan er der jo forskel på folk i et grusomt og asocialt økonomisk system, som kaldes kapitalisme.

En skønne dag har de fattige ikke andet at spise end de rige.

Kilde:
Red Cross and FareShare tackle hunger in the UK

Se også

Ny officiel fattigdomsgrænse skønmaler de danske realiteter
Netavisen 8. juni 2013

Hvorfor fattigdom? På grund af rigdom!
Hvorfor fattige? Fordi der er rige!

Netavisen 27. november 2012

Netavisen 21. oktober 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne