Big Brother Obama indgår nyt militært samarbejde med de nordiske lande


Et nyt –amerikansk-nordisk militærsamarbejde blev aftalt   mellem USA og  de nordiske landes statsministre, mens tusinder af svenskere demonstrerede i Stockholm og andre steder i landet mod præsident Obamas besøg. Det har fået betegnelsen ” U.S.-Nordic Security Dialogue” .


Obama omkranset af 5 nordiske statsministre Stockholm 4. september 2013

På sin vej til G20-topmøde i Sankt  Petersborg torsdag aflagde præsident Obama besøg i Sverige, hvor han bl.a. førte drøftelser med den svenske statsminister Fredrik Reinfeldt og om aftenen spiste middag med fem indkaldte nordiske statsministre.

Under middagen, fortæller svensk presse, blev der aftalt et nyt militært samarbejde mellem de nordiske lande og USA.

Se
Norden och USA i nytt säkerhetssamarbete
Yle (sv)

I den omfattende officielle erklæring fra mødet siges følgende om det nye militærsarbejde:

“For at komplettere vores allerede robuste bilaterale og regionale sikkerhedssamarbejde er vi enedes om at påbegynde en amerikansk-nordisk sikkerhedsdialog (‘U.S.-Nordic Security Dialogue’), som skal mødes årligt for at drøfte sararbejdsmuligheder omkring globale og regionale sikkerhedsspørgsmål, som især skal fokusere på spørgsmål, som rejses i FN – og som skal omfatte en koordineret holdning til præventivt diplomati, fredsskabelse, fredsbevarelse og forhindring af grusomheder.

En anden retning for arbejdet vil være opbygning af den fælles kapacitet til at fremme stabiliseringen af skrøbelige og konfliktramte stater – som forbinder sikkerheds- og udviklingsbestræbelser, og civile og militære partnere.”

Det ny initiativ knyttes dermed endnu tættere til den amerikanske globale krigspolitik som et særligt regionalt hjørne – men som global partner til USA.

Sverige, Finland og Island er ikke medlemmer af NATO – og Norge og Island ikke med i EU.

Selvom erklæringen ikke nævnes Rusland med et ord, skal initiativet uden tvivl al tviv også ses som et et led i den amerikanske strategiske omringning af Rusland.

Se hele den meget omfattende fælleserklæring mellem USA og de fem nordiske lande

Joint Statement by Kingdom of Denmark, Republic of Finland, Republic of Iceland, Kingdom of Norway, Kingdom of Sweden, and the United States of America

Svenskerne demonstrerer

Stockholm afspærret for biler, alle papirkurve fjernet, demonstranterne forvist fra den centrale dele af byen: USA’s præsident er på besøg

Mens Stockholm var spærret af for trafik demonstrerede tusindvise af svenskere  sammen under overskriften Nej til Big Brother Obama mod den amerikanske krigspolitik, NATO-samarbejdet og den globale spionage mod alverdens befolkninger.


I have a dream – I have a drone 

Demonstranterne råbte bl.a. ’Obama – krigsforbryder’ efter nobelfredsprismodtageren, der blev omhyggeligt skånet for at se og høre protesterne – og heller ikke budskabet ’Nej til krig mod Syrien’.

Danmark ene i Norden om at støtte krig uden FN-mandat

Den svenske statsminister sagde til svensk presse, at han over for Obama havde pointeret, at Sverige er imod en krig mod Syrien uden mandat fra FNs sikkerhedsråd.

Samme holdning har de øvrige nordiske lande officielt indtaget og fastholder stadig – med undtagelse af Danmark og den danske regering, der vil støtte USA med eller uden FN, og lige meget hvad det gør.

– Vi støtter det politisk, moralsk og diplomatisk. Der er ikke nogle, der har bedt om, at vi deltager militært, og derfor vil jeg ikke tage stilling til det hypotetiske spørgsmål,
siger Helle Thorning-Schmidt.

– Jeg har gjort det klart overfor præsident Obama, hvor Danmark står. Og det er fordi, at i en situation som denne her har amerikanerne også brug for deres nærmeste allierede.


– Han sagde det selv: Vi har også brug for jeres støtte i den diskussion, vi har i øjeblikket. Og den har vi givet
,  siger hun.

Det officielle Danmark er med andre ord også med til at mobilisere til den krig mod Syrien, USA vil udløse.

Krigstrommerne buldrer igen

Det forberedte angreb for en uge siden blev udskudt på grund af voldsom international modstand, som blandt andet kom til udtryk, da den britiske pro-krig-premier-minister tabte en krigsafstemning i underhuset..

Nu kører angrebsforberedelserne for fuld kraft igen. Det amerikanske senats udenrigsudvalg stemte i går  ja til et angreb.

Under middagen med de nordiske statsministre skal Obama igen have fremlagt sine ’beviser’ for at Assad-styret har brugt giftgas mod civile i udkanten af Damaskus den 21. august.

Sandheden er at sådanne ’beviser’ ikke foreligger. Der er overhovedet ingen  bevis for, at det er regeringshæren, der har brugt sarin, og derfor vover den krigsophidsende Obama-regering ikke at fremlægge det for verdensoffentligheden eller FN, som  man gjorde ved starten af Irak-krigen – og løj!

Russiske ekspertundersøgelser af stoffet, der blev brugt ved det dødbringende angreb,  har fundet, at det er af samme slags, som, oprørerne tidligere har anvendt mod civile ifølge Carla Del Ponte, FNs tidligere særlige FN-udsending til Syrien i maj 2013

Se

UN accuses Syrian rebels of chemical weapons use
The Telegraph

I en fællesudtalelse efter middagen fastslog de seks statsledere, at der står bag  giftgasangrebet ’skal drages til ansvar’, men ikke hvem eller hvordan.

Rige reaktionære arabere betaler for krig uden om FN

Obama har gjort det klart, at hans politik over for Syrien ikke er et overfladisk angreb, men at svække Aassad-regimet væsentligt og komme de trængte ’oprørere’ til undsætning.

Angiveligt skal en CIA-trænet oprørsdeling være ved at kaste sig ind i kampene fra Jordan, og arabiske lande (læs: primært Saudiarabien) har ifølge udenrigsminister John  Kerry  tilbudt at betale for det amerikanske angreb.

FN opfordrer deltagerne på G20-topmødet til hurtigt at få afholdt en international fredskonference om Syrien, og generalsekretæren Ban Ki-Moon har betonet at et giftgasangreb skal behandles af FN’s sikkerhedsråd. Blandt de fem permanente medlemmer der er USA, England og Frankrig for krig, mens Rusland og Kina er imod.
Den amerikanske regering  forsøger at give angrebet et skær af legitimitet ved at få parlamentarisk  opbakning og politisk og diplomatisk støtte til sin ulovlige krig uden om FN på et land, som ikke har angrebet eller udgør  nogen som helst  trussel mod USA.

Den danske regering er til sin skam 100 pct. med – og 100 pct. medforbryder.

Se også

Sverige demonstrerer: Nej til Big Brother Obama
Netavisen 2. september

Hvad Helle Thorning bør sige til Obama i Stokholm
Af Tue Magnussen

Netavisen 5. september 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater