Den borgerlige presses mikrofonholderi for nazi


Af Kommunistisk Politik

 

KPnetTV har med reportagen fra den såkaldte demonstration mod moskéer med heilende nazister for første gang siden besættelsen endnu engang leveret et fantastisk stykke afslørende journalistik.

 KPnetTV: Heilende nazi’er på Rådhuspladsen i København 26. maj 2013
Klik for at afspille videoen

Det ekstreme højre er lige nu langt nede efter at forsøget på at skabe en folkelig bevægelse, der gik på gaden på spørgsmålet om modstand mod moskeer i Danmark, led fuldstændig fiasko.

På grund af aktiv antifascistisk mobilisering blev arrangementerne uden for København aflyst, og den lillebitte demonstrationen på Rådhuspladsen kom både til at afspejle den manglende folkelige opbakning til det ekstreme højre – og at nazister udgør kernetropper.

KPnetTVs fremragende rapport  fra Rådhuspladsen rummer mere end de  heilende nazister på Rådhuspladsen, som  skriger ’Røde svin’ og ’Danmark for danskerne! Udlændinge ud!” –   under politibeskyttelse og med TV2 som villig mikrofonholder –

Den  afslører kontant, at selve demonstrationen, som var indkaldt af facebook-gruppen Nej til moskeer i Danmark, var en højreekstremistisk aktion, tilmed med nazister som kernetropper. danske nazister som kerne.

Breiviks foretrukne danske hjemmeside Uriasposten  skriver efterfølgende mismodigt:

”Det er svært at tro på den slags demonstrationer fremover, og det kræver vel næsten et borgerkrigslignende scenarie for at få den gennemsnitlige dansker til at markere sig offentligt. Middelklassen kan være nok så meget imod Islam og moskeer, men deltager ikke i en demonstration, hvor man risikerer at blive overfaldet før, under og efter – og herefter risikerer at se sig selv i medierne stå skulder ved skulder med heilende nazist.”

Men hvad var de borgerlige mediers rolle?  Videoen fra KPnetTV  bør give anledning til røde ører og grundig eftertanke hos TV2 og den øvrige borgerlige presse. TV2 forsynede simpelthen den lille flok demonstranter med mikrofon og lyd, da arrangøren selv udeblev.

Den afslører helt bogstaveligt  TV2som mikrofonholder for nazi. De borgerlige medier påstår at de blot bedriver objektiv journalistik og bare vil beskrive konfrontationen mellem højre- og venstreekstremister. Helst i et spektakulært slagsmål.

Men denne position er bund falsk. Nazisterne og højreekstremisterne forbereder voldelige angreb på indvandrere og ’røde’ og forsøger gennem aktioner som Nej til moskeer i Danmark at vinde en vis tilslutning til at gå videre.

Men det er spørgsmål, som hele den kapitalstærke og kapitalstyrede borgerlige presse går i en stor bue uden om.

TV2 skylder en forklaring på sit mikrofonholderi.

Netavisen 28. maj 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater