Nobels karikaturpris uddelt:  Den tilfaldt EU

Efter Obama, der kvitterede med Libyen-krigen og mere afghansk krig, modtager EU nu Nobels karikaturpris. Det er en skandale, som vækker stor harme blandt folkene i EU – og i EU-modstanderlandet Norge

KP/Netavisen


EU’s militære komité

Det var den  tidligere leder af Arbeiderpartiet og norsk statsminister (1996-97) Torbjørn Jagland, nu formand for Nobelkomiteen og samtidig generalsekretær for Europarådet,  begrundede tildelingen med, at ’EU i mere end 60 år har arbejdet for at fremme fred, forsoning, demokrati og menneskerettigheder, ’  og har forvandlet Europa fra et krigens kontinent til ’fredens kontinent’.

Jagland har været en ivrig fortaler for at omstøde det norske folks massive Nej til EU I 1972 sagde nordmændene klart nej ved den første folkeafstemning, og  Nej’et blev gentaget ved omafstemningen i 1994, hvor Jagland som daværende leder af Arbeiderpartiet og ivrig EU-tilhænger led et føleligt nederlag.

I 1990 udgav han bogen ’Min europæiske drøm’ og i 2003 ’Ti teser om EU og Norge’, hvor han argumenterer for, hvorfor Norge bør blive medlem af EU hurtigst muligt, fordi meget havde ændret sig siden afstemningen i 1994!

Stort set den samme konstellation af politiske partier, som i Danmark igen og igen har forsøgt at få landet ind i euro’en og strøget forbeholdene, har i Norge forsøgt at omstøde Nej’et til medlemskab. Og som bekendt uden held: Som i Danmark er modstanden mod EU og euro større end nogensinde.

Formålet med at tildele det kriseramte EU Nobels fredspris er at give det krakelerede EU-projekt moralsk støtte og bekræfte EU-tilhængernes helt store salgsargument om, at unionen har betydet fred i Europa.

Det er ren svindel. Som fredsforskeren Jan Øberg siger til BT, er sandheden en helt anden:
– EU er direkte ansvarlig for krigen i Bosnien, en række EU-lande er atomstater, Frankrig er til stadighed involveret i krigshandlinger i mellemøsten, EU har været splittet på spørgsmål om Irak, EU-lande har i sin tid deltaget i ødelæggelsen af Irak, EU kører i dag et sanktionsregime mod Iran, og så har EU en militær organisation, men ikke en civil organisation for konflikthåndtering

Det må tilføjes, at EU-lande med Frankrig i spidsen var drivende i krigen mod Libyen, som har ført til kaos. EU-landet UK har været USA’s nærmeste partner i alle amerikanske krige, indbefattet ’krigen mod terror’. Så godt som alle deltager på 12 år i det nykolonialistiske felttog i Afghanistan.

Lederen af det norske Nei til EU Heming Olaussen kalder det ‘et propagandanummer’, og siger at det er ‘absurd, at EU får fredspris’.

Folkebevægelsen mod EU kalder det ‘årets joke‘.

Den europæiske rustningsindustri er en af de få industrier, som oplever fremgang under krisen. Og opbygningen af Europahæren som et led i opbygningen af EU-staten er vidt fremskreden. Den vil også kunne sættes ind mod EU’s befolkninger.

EU er simpelthen de fallerede europæiske kolonimagters afløser og på vej mod at blive en ny imperialistisk supermagt, som også med militære midler kæmper om magt, herredømme og ressourcer på globalt plan.

Der kan forventes kraftige markeringer, når EU-toppen skal drage til Oslo for at modtage karikaturprisen. Overrækkelsen sker ved en ceremoni på Oslo Rådhus i december.

Se også

KPml Norge: Velfortent nobelpris til EU

Kommunistisk Politik behandlede i en leder i 2007 myten om EU som fredens projekt. Se

Den største løgn om EU
Kommunistisk Politik 7, 2007

Se også

Altmark: En ny by for 100 millioner euro
KP18, 2012

Netavisen 12. oktober 2012


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne