Hænderne væk fra Syrien!


Synspunkt

APK

Af Arbejderpartiet Kommunisterne

Syrien er ramt af en reaktionær borgerkrig. Lige nu foregår der  en alvorlig eskalation: Alt tyder på, at der forberedes en krig mod Syrien, startet af  NATO-landet Tyrkiet og støttet hele vejen af  krigsalliancen


Tyrkiske demonstranter på gaden den 4. oktober – samme aften det tyrkiske parlamen gav grønt lys til Erdogans krig mod Syrien

Borgerkrigen i Syrien har fra starten været opflammet udefra. Fremmede magter har haft mere end en finger med i spillet. ’Oprørerne’ er forsynet med våben, med penge og med positiv propaganda i alle internationale medier. De angriber fra Syriens nabolande, ikke mindst fra Tyrkiet, hvor de har fundet en sikker havn for nye angreb. Ifølge FN har mere end 20.000 mennesker mistet livet i de sidste halvandet år.

De syriske oprørere er en broget flok med forskellige målsætninger – herunder islamiske fundamentalister, finansieret og bevæbnet af de religfiøse og politiske diktaturer Saudiarabien og Qatar, USA’s klientstater.

Lige nu foregår der  en alvorlig eskalation: Alt tyder på, at der forberedes en krig mod Syrien, startet af  NATO-landet Tyrkiet og støttet hele vejen af  krigsalliancen.

Den 4. oktober vedtog det tyrkiske parlament, at Erdogan-regeringen kunne indlede militære skridt mod Syrien. Det udløste øjeblikkelige demonstrationer imod en krig i både Ankara og Istanbul.

Den krigeriske retorik fra den tyrkiske regering og militær er sekunderet af NATO’s generalsekretær, den notoriske og hidtil ustraffede krigsforbryder Anders Fogh Rasmussen, der op til et møde blandt alliancens krigsministre den 8. oktober erklærede:
– Vi har alle nødvendige planer klar til at beskytte og forsvare Tyrkiet, hvis det er nødvendigt.

Påskuddet for en tyrkisk krig er,  at granater – angiveligt fra den syriske hær – skal have ramt en grænselandsby og dræbt fem. Og at den syriske hær fortsætter med at sende granater ind i Tyrkiet.

Dertil må konstateres:

Den tyrkiske hær har gentagne gange – og også længe før den pågældende episode – angrebet mål i Syrien. Den tyrkiske regerings støtte til de syriske oprørere er ikke af humanitær karakter, men udgør en folkeretsstridig aggressionshandling.

Tyrkiet har også sine egne undertrykkende mål med støtten til oprørerne ogh en evt. invasion af Syrien i forhold til kruderne i Syrien, der åbent flager med PKK’s flag.

Og yderligere:

Syrien truer ikke Tyrkiet med krig. Syrien begår ikke planlagte krigshandlinger med risiko for at blive ramt af NATO. Det har Assad-regimet ikke den fjerneste interesse i.

Til gengæld er der ingen tvivl om, at de NATO-støttede oprørere har interesse i, at Tyrkiet og NATO angriber Syrien – og at de er i stand til at sende granater mod tyrkiske mål.

Syrien kan meget vel blive det fjerde mellemøstlige land, der bliver offer for en ulovlig aggressionskrig, anstiftet af USA og NATO og deres reaktionære allierede – efter Afghanistan, Irak og Libyen, som alle er ødelagt og mishandlet af  imperialismens erobringskrige i det 21. århundrede.

Borgerkrigen i Syrien er et resultat af imperialismens og den arabiske reaktions kriminelle manøvrer. En krig mod Syrien fra Tyrkiet og NATO vil være endnu en krigsforbrydelse ikke bare mod det syriske folk, men mod det tyrkiske folk, mod de arabiske folk, mod folkene i hele Mellemøsten, og mod menneskeheden.

Danske NATO- soldater kan blive kaldt i krig mod Syrien – som i Afghanistan, Irak og Libyen – mod lande og folk, som aldrig har udgjort en trussel af nogen art. Den danske SRSF- regering følger nøjagtig samme kriminelle lakaj-politik som Fogh Rasmussen, Lars Løkke og VKO.

Den internationale antikrigsbevægelse er begyndt at mobilisere mod de ildevarslende krigssignaler, der lyder mod Syrien – og også mod Iran, som Israel planlægger at angribe med amerikansk støtte.

En krig mod Syrien vil være et nyt led i den nu 11-årige og uafbrudte terrorkrig, som indledtes efter 11. september 2001.  Det vil være den fjerde krig for regimeskift og for amerikansk verdensherredømme.

Den vil som de indtil nu  tre andre krige i regionen i dette århundrede blive en pind til imperialismens ligkiste!

Se også antikrigsinitaitivet Stop Terrorkrigens forslag til platform for modstanden mod en krig mod Syrien

NATO-støttet ’oprør’ og reaktionær borgerkrig: Stop ødelæggelsen af Syrien!

Læs også

Krigsforbrydernes fiasko: Den tabte krig i Afghanistan
Netavisen 8. oktober 2012

Netavisen 10- oktober 2012


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne