Henvendelse til støtte for Ms. Jean Gocotanos appel til den danske regering om at tillade hende at blive så hun fortsat kan arbejde med FOA (Fag og Arbejde – Au Pair Netværket) som organisator af au pair’er i Danmark

Ms. Jean Gocotano er en filippinsk au pair, som har arbejdet og gjort glimrende tjeneste I Danmark nu I adskillige år. Hun har været virksom blandt au pairs i kraft af sit eget arbejde som au pair, og fordi hun er af den klare opfattelse, at kun gennem organisering og uddannelse af au pair’ene om deres rettigheder, kan de reelt udrustes, sådan at misbruget og udbytningen, som har plaget au pair’ene i de seneste år, effektivt kan blive imødegået.

FOA, en dansk organization, som har bekymret sig om au pair’ernes problemer i Danmark, har udtrykt sin hensigt om at ansætte Ms. Gocotano, sådan at hun kan være i stand til at komme i kontakt med au pair’er og organisere og uddanne dem.

Hendes opholdstilladelse er imidlertid udløbet, til trods for hendes og FOA’s appel om at tillade hende at blive i Danmark og ansættes af FOA som organisator af au pair’erne. Hun  har appeleret til den danske regering om at anerkende hendes ønske om at arbejde hos FOA som au pair-organisator og forlænge hendes arbejdstilladelse.

Hum vandt i første appelrunde, da den danske regering afgjorde, at hun kan blive i Danmark, mens hendes anmodning om at få arbejds- og opholdstilladelse er under behandling. Hun  appellerer til alle om at understøtte hendes anmodning.

Derfor opfordrer vi, de undertegnede, kraftigt den danske regering til

1) straks positivt at afgøre Ms Gocotanos appel om at få arbejds- og opholdtilladelse

2) at tillade Ms Gocotano at arbejde med FOA for at kontakte au pair’er med henblik på at udruste dem

3) at anerkende FOA’s gode hensigter for at lette au pair’ernes los ved at ansætte Ms. Gocotano

4) effektivt at gøre noget ved au pair’ernes problemer i Danmark ved at tage skridt til fuldt ud at overholde Den europæiske konvention om au pair arbejde.

Navn                     Organisation                       Land   
             

____________________________________________

                                              
Denne støttehenvendelse med jeres underskrift kan sendes direkte til:

FOA aupair@foa.dk

eller

MIGRANTE Europeoffice@migrante-europe.net

Website: www.migrante-europe.net

– End –


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater