Veteranerne og NATO

Leder
Kommunistisk Politik 11, 2012

Uden for NATO-topmødet i Chicago den 20.-21, maj, en by i belejringstilstand: En større gruppe dekorerede amerikanske krigsveteraner kyler deres medaljer væk i protest mod at være indrulleret i ’krigen mod terror’ i Irak og Afghanistan.

De protesterer mod at være med til krige baseret på løgne, fremført af imperialistiske krigsanstiftere og deres politiske efterfølgere.

De protester mod krigsalliancen NATO, der nu var trådt sammen for at planlægge en ny fase i samme endeløse kriminelle krig.

De forfejlede og forløjede krige i Irak og Afghanistan, siger veteranerne, har kostet hundredtusinder af liv og slugt milliarder af dollars, som, siger de, kunne være brugt på skoler, sundhed og sociale programmer i USA.

Én efter én slynger de ca. 50 veteraner deres dekorationer tilbage i retning af de politiske og militære ledere fra de 28 krigsnationer, med en vred gestus fuld af foragt og ledsaget af nogle ord om, hvilken medalje (eller hvilke medaljer) der nu vender tilbage til krigsforbryderne på topmødet, og hvorfor.

En symbolsk og dramatisk handling, som ikke blev vist i  de borgerlige medier. Nogle kunne blive så uheldigt grebet af alvoren, at de nægtede at gå med i næste krig – eller en af de nuværende.

Den amerikanske præsident har travlt med at overbevise verden om, at krigene i Irak og Afghanistan er slut og færdige. I Afghanistan skal der ske et ’ordnet tilbagetog’. Obama kæmpede for, at NATO-landene forlader Afghanistan samlet, så deres nederlag ikke fremtræder alt for tydeligt:

– Vi har været der i ti år, og den endelige overdragelse ligger to år ude i fremtiden. Hvis ikke afghanerne begynder at tage ansvar, bliver de aldrig klar. Det bliver af og til en rodet proces – nøjagtig som det var tilfældet i Irak, sagde den amerikanske krigspræsident, der forsøger at blive genvalgt ved at lade, som om han afvikler krigene.

Men der er fortsat krig i Irak og Afghanistan, og der vil være det i lang tid. Efter NATO-krigene hedder den næste fase borgerkrige i disse og andre ødelagte lande, med deres lakajer på den ene side med massiv militær, økonomisk og politisk støtte.

Mønstret er det samme i land efter land, som den førende magt i NATO har angrebet ikke bare i det seneste tiår, men uafbrudt siden 2. verdenskrig.

Det andet hovedpunkt på topmødet var missilskjold Europa, en allerede gammel amerikansk plan om at imødegå et evt. raketangreb (og eventuelt atomangreb) ved at tilintetgøre de angribende missiler, længe inden de når deres mål. Så USA’s og NATO’s offensive våben kan tage over og tilintetgøre de krigsgale, angribende sataner. Som faktisk slet ikke behøver at angribe, for at USA og NATO kan gå i gang med både offensive våben og missilskjold.

Lige nu hedder fjenden Iran. NATO er på vej til at kontrollere hele verden militært. Rusland er omringet. NATO er på vej østover mod Kina. Den arabiske verden er under kontrol; det afrikanske kontinent er igen mål for militæroperationer fra NATO – dvs. USA og gamle og nye europæiske kolonimagter. Asien er mere end halvvejs kontrolleret og besat.

Rusland er af indlysende grunde voldsomt utilfreds med missilskjoldet. Det kan selvfølgelig også anvendes mod russerne. Derfor har man krævet en skriftlig garanti fra NATO for, at det aldrig vil blive anvendt mod Rusland. NATO  nægter.

Den danske statsminister vil igen være duks. Hun er altid tjenstvillig. Det danske EU-formandskab brugte hun til at vise, at hun var så europæisk som nogen og tilhænger af både euro og finanspagt og mere union. Når det gælder krig, er hun så 100 pct. for USA og NATO, som Fogh nogensinde har været.

I 2010 forlod Danmark en klub på 14 lande, der skal stå for indkøb af dronefly til NATO. Efter en samtale med Obama er Danmark med i klubben igen. Danmark står for fem stk. Det koster? Ja, men skatteyderne betaler.

Thorning er for missilskjold, for droner, for Fogh, for NATO. Igen klassens duks – og en skam for vort land. Hun hører hjemme blandt krigsforbryderne.

Og antikrigs-veteranerne? De modige mænd står til folkenes fortjenstmedalje. For at sige sandheden, for at sige fra.

Netavisen 25. maj 2012


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne