Stop mordet på al-Khawaja!


Indspark fra DKU
Kommunistisk Politik 8,2012

 

Søren Espersen (DF) spørger i Politiken “Hvem er ham al-Khawaja?“. Sørens fornemmelse er, at ham al-Khawaja er islamist,  og det hele “bare er en kamp mellem shia- og sunnimuslimer”. For at sandsynliggøre den ide fremhæver Søren,  at hans -  altså al-Khawajas -  kone og datter optræder “fuldstændig pakket ind i gevandter”.

Indtil for kort tid siden vidste jeg heller ikke hvem al-Khawaja er, men så spurgte jeg internettet. I februar 2011 stoppede al-Khawaja sit arbejde for den irsk baserede NGO ’Front Line Defenders’, der som sin hovedopgave søger at sikre og beskytte menneskeretighedsaktivister. al-Khawaja var  koordinator for Front Line Defenders arbejde i Mellemøsten i 3 år, men besluttede sig for at fokusere sine kræfter på arbejdet i Bahrain.

I dag sidder han fængslet på livstid for sin medvirken i protesterne mod styret sidste år. Eller – som Søren siger det -  er han “dømt efter nogle regler i Bahrain, som vi må forvente, at han godt kendte til”.
Den oplagte analogi til “reglerne” i Nazityskland lader vi ligge i denne omgang.

Hvis vi et øjeblik lader som om  DF og Søren er oprigtige med deres ide om, at racer, nationaliteter og kulturer skal bo og leve hver for sig, er der noget, der ikke rigtig stemmer.

Folk som al-Khawaja, der bruger den beskyttelse, der følger med et dansk statsborgerskab, til at arbejde for demokratiske rettigheder, burde få det til at kilde i maven på DF’erne. Hvis nu Bahrain blev et land, som alle var glade for at bo i, ville der jo ikke være nogen fra Bahrain, der gad tage til Danmark.

Men hvad så med Sørens fornemmelse om at det “er en kamp mellem shia- og sunnimuslimer”?

Det officielle Bahrain, altså Kongen og hans familie i ’parlamentet’, snakker også om shiamuslimer. De har hyret en række PR-virksomheder (her taler vi ikke om den danske regent), der kan forklare verden, at Bahrain er fantastisk, og at årsagen til balladen hedder Iran og Hezbollah.

At de shiitiske iranere har ressourcer til at gå efter Bahrain er imponerende, når man tænker på, at de også er involveret i alt fra Afghanistan til Sudan og bygger missilbaser i Venezuela!

Det er nok heller ikke rigtigt. Der er i hvert fald nok eksempler på brutalitet og overgreb fra styrets side til at befolkningen ikke behøver hjælp udefra for at organisere protester.

Det smarte ved Bahrains pr-påstande er, at de spiller lige ind i den vestlige imperialismes dagsorden. Der er fra flere sider et klart ønske om en krig mod Iran og argumentationen bliver stærkere og stærkere: Iran har atomvåben, Iran er en trussel mod nabolandene, Iran undertrykker befolkningen.

At argumentere for en krig mod Iran er langt vigtigere end politiske reformer i et lille kongedømme. Især når kongedømmet er en vigtig flådebase.

Et andet element er,  at det arabiske forår viste et billede af araberes kamp, som europæere og amerikanere kunne identificere sig med og støtte. Når vi ser, at de andre er ligesom os,  er de ikke så farlige mere. Når ens ideologi (som zioniststøtten Sørens) bygger på ideen om civilisationers sammenstød. er det vigtigt, at vi tror de andre er farlige.

al-Khawajas modige kamp for demokrati og menneskerettigheder har udfordret magter, som er større end det ordensprydede kongehus i Bahrain. Hans døtre og familie tager på forbilledlig vis kampen op. Så skal der komme en sviner fra Søren og DF.

Netavisen 14. april 2012


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne