Fucked-up eller hvad?

Izlems tale for DKU på Den røde Plads i Fællesparken
1. maj 2012

Jeg har glædet mig vildt til det at stå her på Den røde Plads og sige

Kammerater!


I dag er det arbejderne internationale kampdag og det burde faktisk også være ungdommens kampdag.
Har I bemærket det? Der er åben jagt på ungdommen.

Det skulle man da i hvert fald tro, når man ser hvordan danske politikere skælder ud. De unge er dumme og de er for lang tid om at uddanne sig. De vælter sig i cafe-penge. Mobberiet bare fortsætter og fortsætter.

Og det er ikke bare ord. Står det til Christiansborg skal unge hverken have SU, dagpenge eller bistand. Ungdommen må lære at klare sig selv, enhver er sin egen lykkes smed.

Sådan er budskabet fra de rigeste til os 99 procent, – og vi kommer snart til at fatte pointen.

Og det er jo ikke bedre ude på arbejdspladserne. Praktikpladser er der ingen af, og hvis man er heldig at finde et arbejde er der måske hverken løn eller rettigheder.

Og mens der igen skal skæres ned, bruger Danmark milliarder på at ”hjælpe”…, eller rettere bombe, andre lande til demokrati efter amerikansk forbillede.
Mærkeligt nok er det også ungdommen der sendes til at udføre magthavernes beskidte vilje, her kan de altså godt bruges. Og pengene til at angribe Afghanistan, Irak og Libyen bliver jo bl.a. taget fra skolerne.

Man bliver ikke mæt af løgne, men derfor kan man sgu godt få kvalme ind imellem.

Det er jo en åbenlys og nedrig løgn når magthaverne beskylder unge for at være dovne, og det jo heller ikke underligt der er problemer i et uddannelsesvæsen der har været under konstant beskydning af Bertil Haarder og hans kloner i årtier mens pengene bruges på imperialistiske eventyr sammen med USA.

I virkeligheden kender vi efterhånden den politiske tone alt for godt. Hver gang der skal skæres ned, starter magthaverne med deres forsøg på at spille folk ud mod hinanden.

Den ene uge er det de unge, der er for dovne, den næste er det de ældre der bliver alt for gamle, den næste er det indvandrere og flygtninge der er skyld i alle tænkelige problemer, og så er det de syge og fattiges tur.

Gør vi modstand er vi lømler og ballademagere. Samtidig skal vi finde os i at politi og politikere holder hånden over racister og fascister, der står bag talløse overfald på venstrefløjsere og homoseksuelle og indvandrere osv.

Ikke underligt at denne ungdomsgeneration bliver kaldt ”Fucked Up”.

Det er ikke ungdommen, der ødelægger planeten, eller er skyld i den økonomiske bankerot. Det er heller ikke ungdommen der underskriver bindende EU-traktater af ubegrænset varighed, uden at ville spørge befolkningen.

Men det er på høje tid at ungdommen i Danmark går med ind i kampen. Vi skal slås for en anden fremtid end kapitalismens krige og kriser. En verden med arbejde og fred – med plads til både mennesker og natur.

Kom og vær med!

Tjek ud hvordan på dku99.dk eller kpnet.dk

Tak for Ordet og fortsat god kampdag

Netavisen 2. maj 2012


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne