Tysk naziterror – støttet og plejet af staten

Af Arbeit-Zukunft
Kommunistisk Politik 23, 2011

Efter Breiviks massakre i Norge og de racistiske skudmord i Malmø afsløres det nu, at tyske nazister i årevis har begået seriemord på indvandrere. Højreekstremismen støttes af stærke kræfter. Den er på fremmarch – og morderisk. Arbeit-Zukunft klargør her, hvorfor nazi kan myrde i Tyskland

Kun ved et rent tilfælde er det nu blevet kendt, at et fascistisk terrornetværk – det såkaldte ’Nationalsocialistiske Undergrund’ – igennem mange år har begået en serie af mord i Tyskland. Mindst ni såkaldte ’kebab-mord’ og mordet på en kvindelig politibetjent i Heilbronn stod på denne terrorgruppes konto.

Mange terroristiske angreb er blevet udøvet af dem, såsom et sømbombe-angreb i Køln. Det undersøges fortsat, om en række uopklarede forbrydelser også kan knyttes til denne terrorgruppe, der i mange år bedrev deres morderiske uvæsen.

Men det er ikke kun naziterroren, som fremstår tydeligere. Det gør også den vedvarende statslige støtte til disse terrorgrupper via det tyske indenlandske efterretningsvæsen, Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV).

* To af naziterroristerne var med i ’Thüringer Heimatschutz’ (Thüringens Hjemlandssikkerhed). Den nazigruppe, der var påfaldende for sin brutale terror, blev ledet af en BfV-agent, Tino Brandt, der samtidig var en kendt NPD-funktionær. (NPD – det tyske naziparti, o.a.)

* I 1997 påkaldte disse to sig opmærksomhed, da de truede med en bombe uden detonator i Jena og havde færdiglavede bomber i deres boliger. Mærkeligt nok kunne de forsvinde sporløst med falske pas. Tilsyneladende modtog de også finansiel støtte. Og selvom de i længere tid boede i Zwickau, blev de aldrig opdaget.

* 2001 affødte skandalen om Tino Brandt en storm. Chefen for efterretningsvæsenet i Thüringen (Thüringer Verfassungsschutz) havde betalt terroristen Tino Brandt  med mange titusinder euro og havde dermed støttet hans højreekstreme virksomhed. Det kom frem, at der var yderligere højreradikale i efterretningsvæsenets tjeneste, og at de blev fyrsteligt belønnet. Dengang måtte præsidenten for Thüringer Verfassungsschutz, Helmut Roewer, forlade sit job.

* Også det hessiske Verfassungsschutz  er tilsyneladende dybt indblandet i forbrydelserne. Ved et af ’kebab-mordene’ den 6. april 2006 i Kassel på indehaveren af en internetcafe af tyrkisk oprindelse var der en ansat fra dette hessiske efterretningsvæsen til stede. Han blev arresteret på grund af mistanke om mord, men hurtigt sat på fri fod igen, da han påstod, at han havde forladt internetcafeen et minut før mordet.

Sporet blev ikke forfulgt videre. Nu er der tegn på, at han faktisk var til stede på mordtidspunktet, og samtidig også ved fem andre mord. I sin hjemby bliver denne Verfassungsschutz-ansatte kaldt ”Lille Adolf”, da han regnes for at være bekendende nazist. I hans hjem fandt man talrige naziskrifter, heriblandt flere udgaver af ”Mein Kampf”.

* En medskyldig, der blev fængslet i Hannover, havde i 2007 stillet sit kørekort og i omkring fire måneder sit pas til rådighed for terrorgruppen. Tilmed havde han flere gange lejet autocampere til gruppen, heriblandt den autocamper, der blev anvendt ved mordet på en kvindelig politibetjent i Heilbronn. Tilsyneladende fugte politiet ikke op på dette spor. Ellers havde det allerede dengang kunnet fastslå forbindelsen til nynazister i stedet for at sprede uholdbare spekulationer om et mafiamord, som man gjorde.


Foto fra Redox-rapport: Solhvervsfest i det danske ORG
I Norge, Sverige og Tyskland har nazister begået mord og massakrer. I Danmark afslørede rearchkollektivet Redox højreekstreme ORG, som forbereder racekrig med notoriske politiforbindelser. Redox’ hjemmeside er nu lukket ned, og folk angiveligt med tilknytning til Redox fængslet for hacking.

Disse aktioner genkalder tidligere terroristiske rænkespil fra efterretningstjenesten.

De nedersaksiske Verfassungsschutz-myndigheders ’Aktion Ildtrylleri’ blev kendt som Hullet i Celler. Den 25. juli 1978 blev der sprængt et 40 centimeter stort hul i ydermuren til fængslet i Celler. Det skulle simulere et angreb for at befri Sigurd Debus, der som medlem af  Rote Arme Fraktion  var spærret inde i højsikkerhedsfængslet i Celler. Blandt de involverede og informerede regnes GSG 9 fra grænsepolitiet, delstatsregeringen under Ernst Albrecht (CDU) og fængselsledelsen (ifølge Wikipedia).

Dengang havde efterretningsvæsenet præpareret en Mercedes SL og sørget for ammunition og falske papirer og stillet med chauffør og hyret to kriminelle til gennemførelse af ’befrielsen’. Oveni havde efterretningsvæsenet smuglet værktøj til at bryde ud med ind i Debus’ celle for at ’bevise’ hans deltagelse. Først i 1986 kom det frem, at RAF ikke havde udført angrebet, men at Verfassungsschutz stod bag for at skyde det i skoene på RAF.

Noget lignende gør sig gældende for Oktoberfest-attentatet i 1980, hvor 13 mennesker blev myrdet og 211 blev såret, heraf en del hårdt såret. Spor, der pegede i retning af Verfassungsschutz’ og højreekstremisters deltagelse, blev aldrig fulgt op. Beviser blev ødelagt. Vidneudsagn om, at flere personer deltog i attentatet, blev ignoreret. I stedet blev der konsekvent talt om en enkelt sindsforvirret gerningsmand. Da denne selv omkom ved attentatet, havde man en ’gerningsmand’ og kunne ’begrave’ al tvivl og alle spørgsmål.

At statsinstitutioner er ’blinde’ på det højre øje, har allerede længe været kendt. NPD blev fodret med millioner af euro i godtgørelse for valgkampsomkostninger. Dette parti er en yngleplads for højreterrorismen. Her finder mange fra terrorscenen skjul.  Det præger de unges had og opdrager dem til brutale fascister. Men også her holder Verfassungsschutz sin beskyttende hånd over partiet.

Under de første sager om forbud  mod dette parti kom det frem, at store dele af NPD-funktionærerne var agenter for Verfassungsschutz. Og fordi det forholdt sig sådan, afviste forfatningsdomstolen at indlede retssagen. Da en stor del af NPD-spidserne står på den tyske stats lønningslister, er de beskyttet og kan bedrive deres uvæsen.

Nu viser der sig et spor om indvikling i mord. Åbenbart er nazisterne, som allerede før 1933, hjælpetropper for kapitalen, som med deres terror skal skræmme folk. Åbenbart bliver de tålt, fremmet, styret og finansieret af statslige institutioner. Det viser, hvor fordærvet dette system og denne stat er.

Vi kræver:

Forbud mod alle fascistiske organisationer!

Forbud mod al fascistisk propaganda og virksomhed!

Opklaring af de statslige forbrydelser i forbindelse med naziterror!

Opløsning af Verfassungsschutz!

Netavisen 24. november 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater