APK: Enhed mod den blårøde nedskæringspolitik

Der er ikke kommet en ny politik med SRSF-regeringen. Der må  føres kamp mod det blårøde flertal og den nyliberale politik

Kommunistisk Politik 20,2011

I internationale medier som Newsweek tegnes et billede af Thorning-regering som ræverød – i det mindste på papiret. Newsweek kalder Thorning-regeringen ’Europas mest venstreorienterede’.

I The Guardian udnævnes Johanne Schmidt-Nielsen til venstresidens nye dronning, der har fået flere personlige stemmer end den nuværende statsminister:
”I en tid, hvor en stor del af det europæiske venstre fortvivler over sin manglende evne til at forvandle den tre-årige finanskrise til valgsucces, er Danmark nu undtagelsen.”

Johanne Schmidt-Nielsens første reaktion på det ny regeringsgrundlag var, at Enhedslisten mange steder kunne genkende sig selv i det.

Men nu begynder tømmermændene at melde sig. Den ny regering kommer ikke med en ny politik. Den fortsætter stort set, hvor den udslidte VKO-konstellation slap.

APK nægtede at deltage i det udbredte venstrefløjsbedrageri om, at en Thorning-regering også vile betyde en ny politik til gavn for arbejderne og det store flertal. Pensionsreformen og efterlønsslagtningen står fast, dagpengene halveres, de offentlige fyringer fortsætter og Thorning fokuserer på at holde lønnen i ro og sætte arbejdstiden i vejret.

Troels Riis LarsenTroels Riis Larsen, talsmand for APK, siger, at der ikke er noget at vente på. Der må skabes en bred enhed mod den blårøde politik, som nu skal køres igennem:

-  Der kommer ingen seriøs ny politik fra det ny folketing og den ny regering. Det må stå klart for alle nu, siger han:
– Tiden er kommet til at trække konsekvensen af det. Og det kan kun være at der ikke skal næres forhåbninger til det parlamentariske spil, eller illusioner om, at Enhedslistens 12 mandater vil ændre retningen nedad.

Troels Riis Larsen fortsætter:
– APK mener, at det blårøde flertal ikke skal have fred til at gennemføre og videreføre den reaktionære politik, som folk har forkastet med deres stemmer, i meningsmålinger og i omfattende protester i en lang årrække. Der må skabes en ny bred bevægelse, der vil sætte stop for velfærdsslagtningerne, løftebruddene og den fortsatte krigspolitik. En bevægelse af alle kræfter, der er seriøse, når de siger der skal en ny politik til og laves et grundlæggende opgør med VKO-tiden. I den sammenhæng er det ligegyldigt om man har støttet en Thorning-regering eller ej.

– Enhedslisten har både en særlig forpligtelse og særlige muligheder for at være med til at bringe en sådan bevægelse til verden. Efter vores mening vil kun en sådan enhed af folkelige bevægelser, faglige og politiske kræfter kunne bremse op for den blårøde storm, der hurtigt vil komme.

English version

Se også

APK: 12 krav til den ny regering

Netavisen 14. oktober 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne