Forbyd nazi

Leder
Kommunistisk Politik 15, 2011

Så fik Norge sin tragiske terrorsag. Chokket over de frygtelige hændelser har dårligt nok lagt sig.

I dette rolige hjørne af verden, hvor alt tilsyneladende ånder ro og fred, har den højreekstremistiske bevægelse erklæret en nødvendig krig mod islam og kommunisme.

Krigserklæringen udmøntedes i en bombe i regeringskvarteret i Oslo og en massakre på arbejderpartiets ungdoms (AUF) sommerlejr på Utøya.

Det socialdemokratiske Skandinavien – domineret gennem mere end et halvt århundrede – er i store dele af verden opfattet som socialistiske samfund har fået sin egen Colombine – om end i tifold. Colombine er blevet efterfulgt af masser højreekstremistisk terror, som har ramt uskyldige skolebørn i USA og Tyskland, aborttilhængere, progressive med mange, mange flere.

Nu hvor chokket er ved at aftage, – hvor det norske folk er på vej til at komme sig over sorgen og medfølelsen fra andre nationers folkeslag har fundet toppen,
rejser der sig et hav af spørgsmål, som for manges vedkommende naturligt må følges op med krav.

Til en start kan det fastslås, at imperialismen ikke fik legitimeret deres nordafrikanske krig – endsige Afghanistan, Irak, Palæstina eller et påskud til et angreb på Syrien.

I fredags nærmest savlede kommentatorer og terroreksperter over, at Gaddafi eller Al Qaida stod bag. Skuffelsen i deres ansigter var som mejslet ud i sten, da de efterfølgende fandt ud af, at det var en indre fjende – næret ved nationens eget bryst, der var den ansvarlige.

Den 32-årige Anders Behring Breivik har sværmet for og med højrebevægelser i mange år. Han er ikke, som hans forsvarer og nogle bladsmørere plæderer sindssyg; men en kynisk og kold beregnende nazist, der i årevis har forberedt terrorhandlingen – på baggrund af et 1.500 siders langt manifest, som blandt andet bygger på et 60 års langt perspektiv, hvorefter verden angiveligt vil forstå krigserklæringens nødvendighed.

Det er afgørende at forstå, at denne mand ikke er alene.

På et tidspunkt var politiet af den opfattelse, at der muligvis var en eller flere involveret i terroren. Det er ligeså fejlagtigt. Der fokuseres på selve handlingen – i stedet for det centrale: Den højreekstremistiske bevægelse.

Denne bevægelse beskyttes og næres af kapitalen, der både tåler og holder af den. Den kan blive nødvendig, når kræfterne for sociale revolutioner bliver for stærke. Mussolini og Hitler blev begge båret til magten af kapitalens ’demokrater’, fordi kommunisterne var blevet for stærke.

Breiviks ligesindede eksisterer i dag i alle imperialistiske lande. København har haft vores Søllerødgadesag, hvor en ung trotskist – og far – blev dræbt af en brevbombe. Svenskerne har oplevet skudattentater mod indvandrere i Malmø. Tyskland har haft bunkevis af nazi-terror med såvel indvandrere, progressive og almindelige indbyggere.

Politiet og efterretningsvæsener har fuldstændig styr på dem. I samtlige lande er det en offentlig hemmelighed, at fodboldklubber har deres fraktioner i fanklubber, hvor højreekstreme organisationer rekrutterer fra. Der er totalt styr på tingene – som får lov til at yngle – til tider med fascistoide myndigheders assistance.

Hvis der er noget, der er sindssygt i denne sag, så er det efterretningsvæsenets bortforklaringer.

Vi vil slutte med et citat fra vores norske broder organisations Kondolencehilsen til AUF:

Denne fascistiske terrorhandling er rettet mod os alle.
Den er rettet mod vores demokratiske rettigheder til at diskutere og organisere os, og den er i særdeleshed rettet moden politisk aktiv, antiracistisk og progressiv ungdom.

Dette er rettigheder som ingen terrorister, ingen fascister
og racister, skal få taget i fra os. Vi er glade for at AUF gørdet klart at gerningsmandens forsæt om at tvinge AUF ellerandre – med massemorderens ord: ”kulturmarxister” – tiltavshed, aldrig vil lykkedes.

Når det værste chok er overvundet, håber vi at AUF støtterkravet om at forbyde alle nazistiske og fascistiske organisationer,som Norge gennem FN-konventioner er forpligtet
til.

ML-gruppen Revolusjon

Netavisen 3. august 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne