’Eksperter’: En klassisk Al-Qaeda…

Kommunistisk Politik 15, 2011

Allerede før støvet fra eksplosionen i Oslo havde lagt sig, og det var klart at det drejede sig om en bilbombe, var terroreksperter enige om, at det var Al-Qaedas værk.

En af de mest ivrige efter at pege på islamisterne var svenskeren Magnus Ranstorp, en ’førende terrorekspert’, der har specialiseret sig i militante islamistiske bevægelser. Ranstorp rådgiver både den svenske og danske regering i terrorspørgsmål, han bliver ofte brugt af verdens medier,  og han rådgav USAs 9/11 kommission om fremtidig terrorbekæmpelse.

Det var især angrebets omfang der fik ham til at pege Al-Qaeda, og motivet skulle være Norges engagement i Afghanistan, samt de berygtede Muhammedtegninger som norske aviser har været glade for.

En anden ekspert, Helge Lurås, bakkede ham op, store gødningsbomber blev brugt mod USAs ambassader i Kenya og Tanzania i 1998(!) – og Taliban bruger dem også. Han så en sammenhæng mellem angrebet og ”en konflikt mellem Vesten generelt og radikal islam”, og for at komme hele vejen rundt mente han også, det kunne handle om Libyen eller måske komme fra Pakistan.

En tredje ekspert, Atle Mesøy, mente det kunne være en hævnaktion for drabet på Osama bin Laden i maj.

Mens Anders Breivik kørte fra Oslo til Utøya var der ingen tvivl – Norge var under angreb fra islamismen. Men da den brutale nedslagtning på Utøya ramte medierne, bristede illusionen om et norsk 9/11.

Den gode Ranstorp trak sine ord tilbage. At Al-Qaeda skulle tage på sommerlejr for at dræbe Arbeiderpartiets ungdom var alligevel at strække den. I stedet drejede det sig om ”en enkelt gal persons værk”.

For de fleste mennesker er der ingen tvivl: Man er gal hvis man myrder løs i halvandentime. Men Breivik er ikke mere gal end dem der gennemførte 9/11 angrebene. Han har brugt flere år på at planlægge angrebet, han har samlet og udgivet et omfattende ’politisk’ dokument, og han forsøger at udnytte retssagen til at propagandere for sin fascistiskeideologi.

Han er en skræmmende repræsentant for den europæiske højrefløjs ideer om race, nation og demokrati.

Hvad Ranstorp m.fl.s ærinde har været, da de råbte ’Al-Qae.da’ ved de bedst selv. Men mon ikke trangen til at være ’de kloge’ har spillet ind? Og så selvfølgelig det faktum, at det ud fra den herskende ideologi må være islamister der står bag – det er jo ’vores’ eneste fjende.

Påstanden om de islamiske gerningsmænd faldt i hvert fald i god jord på diverse netfora, hvor det ene indlæg efter det andet forklarede, hvad man burde gøre med muslimerne.

Men er det så mærkeligt islamhadet blomstrede?

Breiviks ideologi er kun få skridt til højre for den herskende ideologi, og hans rosende ord til smørhullet Danmark og krigsforbryderen Fogh kan ikke være den store overraskelse.

I sin første udtalelse om Al-Qaeda konstaterede Ranstorp at ”Det kunne like godt skjedd i Danmark”. Jeg tror desværre eksperten har ret i den udtalelse.

Under alle omstændigheder er angrebet et tegn på, at progressive i Danmark må intensivere kampen mod de fascistiske kræfter der vokser op blandt folkepartier og’nationalkonservative’.

Netavisen 6. august 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater