Praktikpladser – ikke bomber

Unge ta’r ansvar-demonstration i Odense ved folketingets åbning 5. oktober 2010
Fotoreportage: Kommunistisk Politik

Både LO og Ungdomsorganisationer i form af Unge ta´r Ansvar  havde tirsdag på dagen for Folketingets åbning indkaldt til demonstration imod regeringens nedskæringsplaner. LO kl. 17 på Flakhaven om ”Danmarks fremtid”og ungdommen kl. 16 i Munkemose som en fordemonstration og med efterfølgende demonstrationsmarch frem til Flakhaven.

På næsten alle fynske gymnasier blev der om morgenen holdt protestmøder. På mange  gymnasier blev undervisningen helt nedlagt.

Mere end tusinde Unge ta´r ansvar samledes her hvor der blev holdt brandtaler, bl.a. mod regeringens  behandling af elever  som burhøns og manglende praktikpladssikring. Kl. 16.50 begav den flotte brogede demonstration med bannere og  råb og i røg og damp sig afsted for at tilslutte sig LO s demonstration  på Flakhaven.

Man må sige at det blev dobbelt understreget at ungdommen er fremtiden, og at det var dem der sikrede at LO´s demonstrationsmøde ikke blev et flop. Blot lidt over hundrede mennesker havde LO mobiliseret i deres meget dårligt opreklamerede demonstration imod regeringen, da Unge ta´r ansvar ankom lidt efter protestmødets berammede start – og med stor gejst overtog scenen på pladsen  for at understrege deres utilfredshed med regeringen.

Her blev de budt velkommen af LO- Odenses formand der forsøgte at varme de unge om med råb om skal vi have en ny regering og fik bragende ja. Men da hun råbte at ‘Mange siger ja til at arbejde 12 timer mere om ugen’ var det ikke et ja- men pludselig et nejråb der bragede igennem fra en demonstrationsdeltager og skabte umiddelbar tavshed og   i hendes demonstrationsopvarmning.

Sidenhen talte repræsentanter for ungdomsorganisationerne og FOA-formand Dennis Kristensen.

Netavisen 5. oktober 2010


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater