Hvor er verdens centrum?

Appel fra International Ungdomslejr i Tyrkiet 3.- 12. august


Verdens ungdom samles til det 22. antiimperialistiske og antifascistiske ungdomstræf ved Ægæerhavet

”Hvor er verdens centrum?”, spørger man Nasreddin Hodja. ”Lige der, hvor mit æsel træder. Mål selv efter, hvis du ikke tror mig,” svarer Hodja …

Hvad hvis man stiller samme spørgsmål til ungdommen. Til verdens unge, som er ramt af fattigdom, arbejdsløshed og nul fremtid? Hvad om vi rettede dette spørgsmål til de millioner af unge, som ikke får nogen uddannelse, hvis jobs er taget fra dem, som undertrykkes af krisen og kastes ud i krige?

Verdens ungdom samler sig!

Vi er unge mennesker fra hele verden. I trods mod dem, som  prøver at adskille og splitte os og gore os til hinandens fjender, samles vi for at skabe en anden verden. Fra de forskelligste geografiske områder flyder vi gennem floder og oceaner og bringer vores farverige kulturer med os.

”Vi kommer fra de fire verdenshjørner
og taler forskellige sprog, og forstår alligevel hinanden
Vi er de grønne grene på jordens træ
Der findes en nation kaldt ungdom, og vi tilhører den.”

Vi er de virkelige ejere af vores verden, og tvinges til hurtigt at blive voksne; vi er de grønne grene, som digteren Nazim Hikmet siger. Vores drømme er fælles, ligesom vores håb. Med vores sangue på alle sprog vil vi udtrykke den verden, vi ønsker at leve i.

For arbejde, uddannelse og fred!

Vi vil gøre det krystalklart, at vi hverken vil betale prisen for en økonomisk krise, andre har skabt, eller slås med arbejdsløshed eller blive trukket i krig. Vi vil forsvare, for vores fremtid, retten til uddannelse, som tages væk fra os. Vi trækker os selv ud af det hjælpeløshedens favntag, som de trækker os ind i; vi vil vise dem, hvor vid vores horisont er, og vores verden og  vores drømme. I en tid, hvor verdens unge drives mod selvmord og depression, vil vi tænde håbets flamme og sprede den vidt og bredt.

Vores drømme vil møde virkeligheden!

Vi er verdens fremtid; derfor kræver vi den også. Vi vil vise, at en verden uden krige og udbytning, hvor vi kan producere sammen og dele sammen er mulig. En kultur af kollektiv solidaritet, af at elske hinanden og af respekt for hinanden vil blomstre blandt os unge. Vi skal gøre mødet mellem arbejdets verden og denne kultur mulig, mødet mellem individ og samfund, politikken og vores egne liv, det nye med historien, og vores drømme med virkeligheden.

Ved det ægæiske hav mellem 3. og 12. august

Verdens centrum er hvor vi kommer sammen for at dele vores længsler, diskutere vores problemer og lader håbet blomstre. De andre år var vi i et andet verdenscentrum, og i år mødes vi i Tyrkiet, ved Ægæerhavet. De unge fra alle verdenshjørner vil også medbringe deres forskellighed. Poesi, musik, teater, kunst, skulptur, film og sport vil blive omdefineret af ungdommens energi. Vi vil tænke sammen, skabe sammen og dele ved solens og havets bord …

I modsætning til omgivelser, hvor nogle producerer, mens andre forbruger,  vil verdensungdommens træf 2010 være en øvelse i det ny, hvor et kollektivt liv vil blive levet, og nærhed, kammeratskab og venskab og fred vil springe ud uden diskrimination af sprog, religion eller farve.

Tiden er kommet til at pakke vores ferieudstyr og indpode Ægæerhavet med vores drømme …
Verdens unge venter på dig; “Vær et sejl, vær en hjelm, bliv en fisk, en båd, bliv vand og rejs, hvorhen du kan…”

Se også


Du er ikke alene: Mød antifascister og antiimperialister fra hele verden
[KPnetTV]
Tag til Tyrkiet og oplev hvad verdens revolutionære ungdom har gang i.
Interview med Izlem fra DKU og klip fra lejre i Mexico, Brasilen og Danmark.

DKU: International ungdomslejr 2010 Tyrkiet 3.-13. august

Video fra 21. Internationale Ungdomslejr Brasilien 2008

Praktisk info

Lejren koster 100 euro svarende til ca. 750 kr. Rejseudgifter er på egen regning, og flybilletter ligger på omkring 2500 tur-retur.

Officiel hjemmeside (eng)

www.iaayouthcamp.com

Facebook: 2010 INTERNATIONAL YOUTH CAMP

Tilmelding og spørgsmål til den danske gruppe: dku@dku99.dk

Man behøver selvfølgelig ikke være med i DKU for at deltage i denne lejr, eller rejse sammen med gruppen fra DKU.

Netavisen 17. maj 2010


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater